Vaalipostia / Lyly Rajala: Tule mukaan!

Kuinka rääväsuisesta radiotoimittajasta tuli aktiivinen kirkon toimija ja vapaaehtoisena toimiva arkunkantaja? Sen kertoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa ehdolla oleva Lyly Rajala.

Seurakuntavaalit ovat marraskuussa. Ehdokaslistat jätetään 15.9. joten voisit ehtiä vielä ehdokkaaksi. Kaikkiin Oulun seitsemään seurakuntaan valitaan 20.11. vaaleissa seurakuntaneuvosto sekä noiden seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto. Olen ehdokkaana molempiin myös näissä vaaleissa.

Kuinka rääväsuisesta radiotoimittajasta tuli aktiivinen kirkon toimija? Kauan sitten tuttu rouva pysäytti minut kadulla, kehui hyvää radioääntäni ja pyysi sunnuntain jumalanpalvelukseen lukemaan tekstejä.

Oli juhlavaa astella kirkon etuosaan lukemaan Raamatun lukukappaleita. Näin minusta tuli kirkonisäntä ja myöhemmin myös ehtoollisavustaja. Ev.lut.-kirkossa on ”yleinen pappeus” -käsite: papit jakavat ehtoollisleivän mutta viinin voi jakaa myös maallikko.

Vuonna 2006 tulin valituksi Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostoon. Seuraavissa vaaleissa minut valittiin myös kirkkovaltuustoon. Nykyisin olen lisäksi yhteisen kirkkoneuvoston ja monen työryhmän jäsen. Viimeiset kahdeksan vuotta olen toiminut myös vapaaehtoisena arkunkantajana.

Kirkon papeista ja muusta henkilöstöstä, luottamushenkilöistä ja vapaaehtoisista olen löytänyt uusia hyviä ystäviä. Kirkon piirissä touhuajat eivät ole tiukkapipoja, vaan olemme ihan rentoa porukkaa.

En ollut aiemmin kovin uskonnollinen, mutta mummon opetuksen mukaisesti olen lukenut läpi elämäni iltarukouksen. Muuten uni ei tule.

Jos et ehdi ehdokkaaksi niin tule mukaan kirkon monipuoliseen vapaaehtoistoimintaan!

LYLY RAJALA
Katse-ryhmä
Oulun tuomiokirkkoseurakunta

=> Katso kaikki Oulun tuomiokirkkoseurakunnan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää