Vaalipostia: Todellista valoa tulevaisuuteen

Kirkon suurin haaste on hengellinen – perustehtävä on hämärtynyt, kirjoittaa kirkolliskokoukseen Oulun hiippakunnasta ehdolla oleva Marianna Juntti.

Kirkon jäsenmäärä vähenee, talous tiukkenee ja työntekijöitä on vaikea saada. Haasteita riittää. Silti suurin haaste on hengellinen – perustehtävä on hämärtynyt.

Olen miettinyt, kuinka paljon kirkolla onkaan ja kuinka paljon se voisi saavuttaa keskittymällä tärkeimpään eli evankeliumiin Jeesuksesta syntiemme sovittajana. Meillä on maailman paras sanoma, jota ei tule piilottaa. Meillä on seurakuntia Suomen joka kolkassa. Meillä on edelleen tarttumapintaa monen suomalaisen elämään.

Meillä on kiinteistöjä, kirkkoja ja muita tiloja, jotka liian usein ovat tyhjillään. Meillä on taloudellisia varoja. Meillä on paljon työntekijöitä ja seurakuntalaiset, joilla on osaamista ja erilaisia lahjoja.

Mitä voisikaan tapahtua, kun kaikki tämä valjastettaisiin vahvemmin evankeliumin eteenpäin viemiseen?

Raamatussa puhutaan seurakunnasta Kristuksen ruumiina, jossa jokaisella on oma paikka ja tehtävä. Kaikkien ei tarvitse olla julistamassa vaan myös muunlaisia tekijöitä tarvitaan. Kuitenkin ydin täytyy olla vahvasti mukana kaikessa.

Tämän myös omassa työssäni pelastuslaitoksen hallinnossa tiedän. Minun tulee tietää minkä eteen teen työtä ja missä ympäristössä toimin. Hallintoa ei voi rakentaa erillään ytimestä. Tämä tulisi kirkossa ottaa paremmin huomioon.

Kirkon tulisi keskittyä erityisesti tärkeimpään – evankeliumiin Jeesuksesta ja viedä tätä sanomaa eteenpäin. Tähän tehtävään meidän ei tarvitse lähteä omin voimin vaan työ on Jumalan ja hän itse varustaa.

MARIANNA JUNTTI
Ehdolla kirkolliskokoukseen maallikkojen vaalissa
Elämän lähteellä – toimiva seurakuntaväki
Kokkola


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää