Vaalipostia: Kirkon tulevaisuus

”Demokratia toteutuu näissä vaaleissa Oulun hiippakunnassa siten, että 1163 äänioikeutettua seurakuntien luottamushenkilöä voi äänestää eri valitsijayhdistysten seurakuntavaaleissa valittuja ehdokkaita”, muistuttaa Marjo Kemppainen.

Helmikuun 13. päivä toimitetavat evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalit. Ne ovat erittäin tärkeät kirkon toiminnan ja tulevaisuuden kannalta.

Kirkolliskokous määrittelee ylimpänä toimielimenä kirkon oppia, työtä, lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta ja hiippakuntavaltuustot tukevat ja edistävät kirkon tehtävän toteutumista hiippakunnissa ja seurakunnissa.

Oulun hiippakunta on maantieteellisesti laajin. Demokratia toteutuu näissä vaaleissa siten, että 1163 äänioikeutettua seurakuntien luottamushenkilöä voi äänestää eri valitsijayhdistysten seurakuntavaaleissa valittuja ehdokkaita – luottamushenkilöitä niin ikään.

Huolestuttavaa on se, että kirkkoon sitoutuminen on etenkin suurissa kaupungissa ohentunut ja kasteiden määrä vähentynyt. Jäsenmäärä ja verotulot ovat pohja kirkon olemassaololle, seurakuntalaisten odotuksille ja tarpeille. Merkityksellistä tulevaisuudessa on siis se, kenelle tai minkä valitsijayhdistyksen ehdokkaalle äänensä antaa.

Oma valitsijayhdistykseni on perustettu vastaamaan niihin lukuisiin kirkkoon kuuluvien pyyntöihin edustaa kirkkoa evankeliumien hengessä. Näin ollen sitoudun evankeliumin julistamiseen, jokaisen kirkkoon kuuluvan osallisuuden ja tasa-arvon edistämiseen niin palvelutehtävien hoidossa kuin oikeudesta niitä vastaanottaa, vastuulliseen taloudesta huolehtimiseen, jotta diakonia tavoittaisi kaikki heikoimmassa asemassa olevat, sekä vastuullisiin ratkaisuihin ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

Kirkko ja seurakunta olemme me! Äänestä Tulevaisuuden kirkon puolesta!

Marjo Kemppainen
Ehdolla hiippakuntavaltuustoon maallikkojen vaalissa
Tulevaisuuden kirkko, Oulu

=> Tutustu Oulun hiippakunnan pappis- ja maallikkoehdokkaisiin (Linkki Kirkon ehdokasgalleriaan)


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää