Vaalipostia / Miina-Anniina Heiskanen: Ja suurin niistä on rakkaus

”Minulle tärkeimpiä arvoja ovatkin lähimmäisenrakkaus, anteeksianto ja suvaitsevaisuus. Jumala ei erottele ihmisiä ja siksi kirkko kuuluu kaikille”, kirjoittaa Miina-Anniina Heiskanen, joka on ehdolla Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa.

Olen ensimmäistä kertaa ehdolla seurakuntavaaleissa. Tilanne on minulle jännittävä ja uusi, mutta miksi lähdin ehdolle?

Toimin nuorena monta vuotta seurakunnan isosena ja koin kirkon arvomaailman itselleni läheiseksi. Suhteeni kirkkoon ja seurakuntaan koki särön, kun eduskunnassa ja mediassa käytiin keskustelua tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Tuolloin kirkko epäonnistui yhteiskunnallisessa keskustelussa tuomaan ääntään monipuolisesti esille ja suhtautuminen tasa-arvoon oli epäselvä. Sittemmin lainsäädäntö on onneksi mennyt eteenpäin ja olen liittynyt takaisin kirkkoon. Ymmärsin, että asenteita voi parhaiten muuttaa osallistumalla, ei jättäytymällä yhteisön ulkopuolelle.

Paljon on vieläkin tehtävää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden eteen. Maailma muuttuu pienin, mutta varmoin askelin, ja kirkon tulee elää ajassa mukana. Minulle tärkeimpiä arvoja ovatkin lähimmäisenrakkaus, anteeksianto ja suvaitsevaisuus. Jumala ei erottele ihmisiä ja siksi kirkko kuuluu kaikille.

Rakkautta maailmassa riittää ja rakkaus tulee monin tavoin ilmi myös Raamatussa. Kirkolla ja luterilaisuudella on merkitystä myös yhteiskuntamme arvoille. Työ ja ahkeruus, rehellisyys, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat arvomaailmamme ja lainsäädäntömme kulmakiviä.

Olemme eläneet viime vuodet kriisistä kriisiin ja tällaisina aikoina kirkon kaltaisilla instituutioilla on suuri merkitys ihmisten henkisenä tukipilarina. Haluan vahvistaa tätä, jotta kirkko voi olla tukena ja apuna ihmisten elämänpoluilla, niin surun kuin ilon hetkinä.

Erityisesti lapsiperheiden ja ikäihmisten hyvinvointi ovat lähellä sydäntäni. Kirkon tulee olla meille kaikille paikka, johon voi aina tulla ja tuntea itsensä hyväksytyksi omana itsenään.

Miina-Anniina Heiskanen
Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä
Oulun tuomiokirkkoseurakunta

=> Katso täältä kaikki Oulun tuomiokirkkoseurakunnan ehdokkaat


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää