Vaalipostia / Tiitu-Lotta Paju: Käytä ääntäsi ja mahdollista muutos

”Haluan olla rakentamassa kirkkoa, joka avoin ja jonka toiminta on yhteiskunnallisesti arvostettua, myös nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa”, kertoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa ehdolla oleva Tiitu-Lotta Paju.

Seurakuntavaaleja ei useinkaan pidetä niin tärkeinä kuin muita vaaleja. Äänestysprosentti oli hälyttävän alhainen siihen nähden, kuinka isoihin asioihin valitut luottamushenkilöt pääsevät vaikuttamaan.

Nämäkin vaalit ovat kuitenkin tärkeät. Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt vaikuttavat vahvasti paitsi oman seurakunnan, myös koko Suomen evankelisluterilaisen kirkon toimintaan.

Luottamushenkilöt ovat tekemässä päätöksiä muun muassa seurakuntayhtymän tilojen ja varojen käytöstä ja seurakuntatasolla päätetään, millaista toimintaa järjestetään. Luottamushenkilöillä on valta tehdä (tai olla tekemättä) muutoksia seurakunnan hyväksi.

Itse haluan olla rakentamassa kirkkoa, joka avoin ja jonka toiminta on yhteiskunnallisesti arvostettua, myös nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa.

Viime seurakuntavaalit olivat ensimmäiset, joissa minulla oli äänioikeus. Tuolloin mietin, olenko nuorena ja vasta uskossa kasvavana oikeutettu äänestämään – siis moraalisella tasolla, paperilla äänioikeus oli selvä asia.

Samaa mietin myös loppukesästä, kun pohdin ehdolle asettumista. Päätin asettua ehdolle, koska seurakunnan tulisi olla moninainen ja jäsentensä näköinen.

On ok etsiä Jumalaa, haparoida uskossa tai uskoa samalla tavalla, kuin viimeiset 30 vuotta. Ja on ok asettua ehdolle, vaikka ei olekaan kaikessa mahdollisessa mukana.

Jokainen seurakuntalainen on tärkeä, ja seurakuntaneuvosto sekä yhteinen kirkkovaltuusto palvelevat parhaiten ihmistä, kun sen edustaa mahdollisimman kattavasti seurakuntalaisia, heidän taustojaan ja arvojaan.

Miten saadaan paras mahdollinen kirkkovaltuusto ja seurakuntaneuvostot? Sillä että juuri sinä seurakunnan jäsen äänestät omana itsenäsi, itsellesi sopivinta ehdokasta.

TIITU-LOTTA PAJU
Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä
Oulun tuomiokirkkoseurakunta

=> Katso kaikki Oulun tuomiokirkkoseurakunnan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää