Vaalipostia: Jumala on, mikä on!

”Kirkon pitää antaa tilaa ja mahdollisuuksia toimia eri tavoin ajatteleville, niin ”konservatiiveille” kuin ”liberaaleille”, kirjoittaa Timo Hakkarainen, joka on ehdolla kirkolliskokoukseen ja hiippakuntavaltuustoon.

Raamattu ilmoittaa, että se on kirjoitettu Pyhän Hengen johdatuksessa sellaiseksi, jollaiseksi Jumala on sen ohjannut. Se on kestänyt ihmisten hyökkäykset vuosituhansien aikana. Eri aikoina tiede on vaihdellut, mutta Raamattu on pysynyt samana.

Raamatun sanaan tukeutuu myös nykyinen kirkkolaki: Kirkko tunnustaa Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa (KL 2§). Kirkkojärjestys puolestaan sanoo: Kirkko pitää korkeimpana ohjeenaan sitä periaatetta, että kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan (KJ 1§). Näille hyville periaatteille pitää kirkon toiminnan perustua jatkossakin.

Monesti kuulee sanottavan: minun Jumalani on tällainen, millainen on sinun Jumalasi? Aivan kuin ihminen voisi muka itse päättää millainen Jumala on. Kuitenkin Jumala on juuri sellainen kuin hän on, aivan riippumatta siitä, mitä minä tai sinä hänestä ajattelet.

Kirkon pitää antaa tilaa ja mahdollisuuksia toimia eri tavoin ajatteleville, niin ”konservatiiveille” kuin ”liberaaleille”. Jokainen on viime kädessä vastuussa Jumalalle, meidän ihmisten asia ei ole tuomita toisiamme. Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi (Matt.7:1).

Elämän arvojen ja toiminnan pohjana tahdon pyrkiä toteuttamaan Jumalan sanan ohjeita, jotka kiteytyvät rakkauden kaksoiskäskyyn: Rakasta Jumalaa koko sielustasi ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

TIMO HAKKARAINEN
Ehdolla hiippakuntavaltuustoon ja kirkolliskokoukseen maallikkojen vaalissa
Elämän lähteellä – toimiva seurakuntaväki, Kempele


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää