Vaalipostia: Kirkon rakenteet eivät palvele riittävästi

”Yhteinen kirkkomme on puheissa tahtonut antaa kirkolliset kansalaisoikeudet myös niin sanotuissa ”jumalanpalvelusyhteisöissä” kokoontuville tunnustuksellisille kristityille, mutta ei ole kaikilla paikkakunnilla onnistunut riittävän hyvin tuomaan tahtoansa näkyviin”, Vesa Pöyhtäri kirjoittaa.

Kirkkomme elää jumalanpalveluksissaan, josta kristityt saavat voimaa arjen jumalanpalvelukseen.

Tätä Jumalan voimaa tarvitsevat myös kirkkomme jäsenet, jotka tahtovat jatkaa kirkon perinteisessä virkakäsityksessä, tunnustuksessa avioliitosta ja ihmisarvosta.

Yhteinen kirkkomme on puheissa tahtonut antaa kirkolliset kansalaisoikeudet myös niin sanotuissa ”jumalanpalvelusyhteisöissä” kokoontuville tunnustuksellisille kristityille, mutta ei ole kaikilla paikkakunnilla onnistunut riittävän hyvin tuomaan tahtoansa näkyviin.

Tunnustukselliset -ehdokaslistan ehdokkaana tahdon myötävaikuttaa rakentavalla tavalla yhteisen ja kestävän ratkaisun löytymiseksi myös meille, jotka tahdomme elää todeksi kirkon uskoa jumalanpalvelusyhteisöissä.

Uskon, että se ei ole keneltäkään pois ja samalla rikastuttaa kirkon elämää ja julistusta.

”Kirkkomme on rakenteellisten haasteiden edessä. Näennäisesti taloutta palvelevien jättiläisrakenteiden sijaan tai lomaan on luotava mahdollisuuksia yhteisöllisyydelle ja jokaisen kristityn varustamiselle uskon ja rakkauden palvelukseen. Tässä työssään kirkko saisi olla kiitollinen hengellisistä liikkeistään silloinkin, kun niiden protesti kirpaisee.” (Lainaus ehdokaslistan esittelystä)

Vesa Pöyhtäri
Ehdolla kirkolliskokoukseen pappien vaalissa
Tunnustukselliset-ehdokaslista, Oulu

=> Tutustu Oulun hiippakunnan pappis- ja maallikkoehdokkaisiin (Linkki Kirkon ehdokasgalleriaan)


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää