70-vuotiaan lahjatoiveena on tuki tansanialaispappien koulutukseen

Pentti Kortesluoma toivoo, että lahjojen oston ja hänen kukittamisensa sijaan tuettaisiin Nyakaton pappiskoulutusta Tansaniassa.

Pentti Kortesluomalla on eläkkeellä aikaa auttaa perheen hevostallilla.

Helmikuun viidentenä päivänä tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Pentti Kortesluoma näki päivänvalon Kemissä.

Merkkipäivänään hän ei aio pitää vastaanottoa. Pitkän työuran Oulujoen seurakunnassa tehneellä papilla on kuitenkin yksi toive heille, jotka haluavat häntä tasavuosien johdosta muistaa ja ilahduttaa.

– Lahjojen sijaan toivon lahjoitusta pappien koulutukseen Nyakaton raamattuopistossa Tansaniassa Suomen Lähetysseuran kautta.

Raamattuopiston toiminta on tullut lähetyspappinakin toimineelle Kortesluomalle tutuksi, sillä Oulujoki on yksi oppilaitosta tukevista seurakunnista. Koulun opettajakuntaan kuuluvat myös seurakunnan entiset nimikkolähetit, pappispariskunta Riitta ja Olavi Heino.

– Heinot ovat pitkän päivätyön tehneitä Tansanian lähettejä. Molempiin olen tutustunut jo heidän opiskeluaikanaan, jolloin pidin rippileiriä heidän kanssaan peräkkäisinä kesinä.

Tansaniaan Pentti Kortesluoma on matkannut kahdesti. Kerran nuorena miehenä ja myöhemmin tapaamaan Heinoja, jotka silloin työskentelivät Etelä-Tansaniassa. Maan luoteisosassa sijaitsevassa Nyakatossa hän ei ole käynyt.

Myös syntymäpäivänään seitsenkymppinen on matkoilla.

– 50-vuotisjuhlat vietin kotona ja 60-vuotisjuhlat pappilassa. Nyt lähdemme pojan perheen luo Kouvolaan. Heitä tulee nähtyä aivan liian harvoin.

Lahjoituksen voi tehdä Suomen Lähetysseuralle tilinumerolla FI16 8000 1400 1826 72, viestiksi Pentti Kortesluoma 70-v.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää