Katolisten sisarten opettamaa meditatiivista rukousta, piirtämistä ja lopuksi urkurentoutus

Limingassa etsitään pyhän kokemusta tavoilla, joihin ei tarvita puhetta.

Limingassa on mahdollista etsiä kevään aikana rauhaa ja pyhyyden kokemusta tavanomaisesta poikkevilla keinoilla. Seurakunta järjestää kolmeosaisen Polku hiljaisuuteen -tapahtumasarjan, jonka ensimmäinen osa on sunnuntaina 16. helmikuuta. Tuolloin perehdytään kontemplatiiviseen rukoukseen.

Maaliskuussa 15. päivä kuvitetaan Raamatun tekstejä piirtämällä ja 5. huhtikuuta kietoudutaan vilttiin ja rentoudutaan urkumusiikin parissa. Kaikki tapahtumat ovat Limingan kirkossa sunnuntaisin kello 15.

Katoliset sisaret johdattavat rukoukseen

Kontemplatiivisen rukouksen saloihin osallistujia perehdyttävät Oulussa asuvat katoliset sisaret.
Limingan pastori Olli Seikkula kertoo kontemplatiivisen rukouksen olevan kristillisessä perinteessä paremmin tunnettu meditaation nimellä.

– Sitä voisi kutsua myös meditatiiviseksi tai mietiskeleväksi rukoukseksi, jota kristilliset mystikot ovat harjoittaneet vuosituhansien ajan.

Rakkauden lähetyssisarten opastus on englanniksi ja se tulkataan suomen kielelle.

Raamatun tekstien kuvittamiseen ohjaa siihen kouluttautunut Limingan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Kirsi Junnonaho. Urkurentoutuksesta vastaa puolestaan seurakunnan kanttori Hanna Korri.

Pyrkimyksenä päästä syvemmälle kuin sanoilla pääsee

Olli Seikkula on huomannut ihmisten olevan kiinnostuneita mystiikasta. Monella on kaipuu selittämätöntä kohtaan.

– Luterilainen tapa harjoittaa uskontoa on sanoilla kyllästettyä. Sielua voi kuitenkin koskettaa usein paremmin ilman puhetta.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää