Soile Tuusa, Piia Jokelainen ja Kaisu Säily kävelivät Kirkkosaareen.

Hyvää tuulta askel kerrallaan

10.3.20

Muhoksen seurakunta tarjoaa lenkkiseuraa kerran viikossa.


Teksti: Teksti ja kuva: Marita Ahlgren .

Jäiselle pihalle levitetty sora rahisee jalkojen alla, kun Piia Jokelainen valmistautuu kävelylenkille. Seurakunnan vapaaehtoistyöntekijä on tullut syksystä saakka viikoittain seurakuntatalon pihaan pappi Soile Tuusan kanssa ja ottanut mukaansa muita kävelylle lähtijöitä.

Muhoksen seurakunnan hyvinvointikävelyillä on ollut kerrallaan 5–8 osallistujaa. Tänään Jokelaisen ja Tuusan mukaan on lähdössä vain Kaisu Säily, mutta kolmikko suuntaa silti reippaasti Kirkkosaarta kohti.

– Liukas keli ja päällekkäiset menot karsivat nyt osallistujia, mutta aina kun joku tulee, me olemme valmiita lenkkeilemään, toteavat Tuusa ja Jokelainen.

 

Puheenaiheet vaihtelevat laidasta laitaan

Hyvinvointikävelyn reitti muuttuu kulloistenkin toiveiden mukaan ja kesto vaihtelee puolesta tunnista 45 minuuttiin. Tarkoituksena on tarjota lenkkikavereita ja juttuseuraa sekä tarjota helppo tapa osallistua seurakunnan toimintaan. Ulkoillessa puheeksi tulevat usein arkiset asiat.

– Olemme jutelleet esimerkiksi työstä, siitä, mihin aikaan heräämme tai onko joku käynyt jossakin paikassa tai tapahtumassa, Piia Jokelainen listaa.

– Välillä aiheet voivat mennä syvemmällekin, kuten siihen, mikä itse kutakin stressaa.

– Joskus olemme puhuneet Muhoksen ja reitin varrella olevien talojen historiasta. Minulle se on muualta muuttaneena arvokasta tietoa, lisää Soile Tuusa.

 

Lumienkeleitä reitin varrelle

Piia Jokelainen pyrkii kysymään jokaiselta osallistujalta kuulumiset, mutta korostaa, että hiljaakin saa olla.

– Jokaisella on kuitenkin joku syy, miksi on halunnut lähteä mukaan.

Eräällä kerralla kaikki vaikenivat kolmeksi minuutiksi. Sen jälkeen jokainen kertoi jonkun viikon aikana tapahtuneen kivan asian.

– Kerran heittäydyimme hangelle ja teimme lumienkeleitä. Sitä aikuinen harvoin muuten tulee tehneeksi, Soile Tuusa lisää.

 

Mukaan voi tulla kerran tai joka viikko

Piia Jokelaisen ja Soile Tuusan tavoitteena oli ryhmä, johon osallistuminen olisi mahdollisimman helppoa. Kävelylle ei tarvitse ilmoittautua ja mukaan voi tulla vain kerran tai joka kerta.

– Ajankohtakin vaihtelee, jotta mahdollisimman moni pääsisi paikalle muista menoista huolimatta, Jokelainen lisää.

– Minulla on tässä myös oma lehmä ojassa. Kun vedän lenkkiä, tulee itsekin lähdettyä liikkeelle.

Lenkin päätteeksi hiljennytään hetkeksi tee- tai mehukupin äärelle seurakuntatalossa. Joskus rukoillaan, joskus vain jutellaan.

– Tässä ryhmässä yhdistyy liikunta, sosiaalisuus ja hengellisyys, summaa Soile Tuusa.

Seuraavat hyvinvointikävelyt ovat to 12.3. ja ti 17.3. klo 17. Kokoontuminen on seurakuntatalon ylemmällä parkkipaikalla.

=> Kommentoi ja anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Muhoksen seurakunta