"Siellä nauramme, ja itkemmekin jos asiat niin vaativat"

Alli Alapiessa oli perustamassa Opettajien raamattupiiriä Ouluun 40 vuotta sitten. Piiristä tuli tärkeä, sillä hän on yhä mukana joka toinen viikko pidettävissä tapaamisissa.

|
Alli Alapiessa on ollut mukana samassa raamattupiirissä puolet elämästään.

Alli Alapiessa kertoo joka toinen viikko pidettävien tapaamisten olevan ”tapa pitää uskonasiat pinnalla”. Paljon merkitsee myös yhdessäolo muiden ryhmään kuuluvien kanssa.

– Siellä jaamme ilot ja surut. Nauramme ja itkemmekin, jos asiat niin vaativat, kahdeksankymppinen Alapiessa kuvailee.

Raamattupiiri sai alkunsa helmikuussa 1980, kun Alli Alapiessa ja kollega Sinikka Seppänen palasivat Opettajien kristillisiltä talvipäiviltä. Seppäsen ehdottaessa piirin perustamista Alapiessa kannatti sitä lämpimästi.

– Olin mukana vastaavanlaisissa kokoontumisissa jo työskennellessäni Keminmaassa, 1950-luvun lopulla opettajaksi valmistunut Alapiessa muistelee.

Piiristä tuli paikka myös ammatillisten asioiden jakamiseen.

– Puhuimme siihen aikaan jokaisen luokanopettajan työhön kuuluneesta uskonnonopetuksesta, mutta myös muista työhömme liittyneistä asioista.

 

Opettajien raamattupiirin eli Opran jäsenet juhlivat 40-vuotispäivää helmikuussa. (Kuva Saija Timlin)

 

Osallistujat ovat 40 vuoden aikana vaihtuneet, mutta mukana on yhä toistakymmentä, nyt jo eläkkeellä olevaa opettajaa. Yksi osa toimintaa on ollut Opettajien Lähetysliiton tukeminen, viime vuosina on keskitytty myös virsien tutkimiseen.

– Olemme perehtyneet virsien teksteihin ja tekijöihin. Joku meistä on aina säestänyt laulua.

– Vähemmän tuttujen virsien joukosta on löytynyt varsinaisia helmiä.

Opettajien raamattupiiri on toistaiseksi tauolla, mutta jatkaa toimintaansa ensi syksynä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää