Yrittäjä, helpottaako oloasi, jos saisit puhua jollekulle? Oulun seurakunnat perusti uuden puhelinpalvelun pelkästään yrittäjille.

Yrittäjät saavat uusia kuuntelijoita

26.3.20

Uusi puhelinpalvelu auttaa oululaisyrittäjiä, jotka kaipaavat kuuntelijaa. Palvelu syntyi nopeasti, sillä koronaviruksesta aiheutuva kriisi on iskenyt lujasti yrityksiin.


Riitta Hirvonen Pixabay

Oulun seurakunnat ryhtyvät palvelemaan yrittäjiä uuden puhelinpalvelun välityksellä.

Ensi maanantaina 30. maaliskuuta kello 18–21 päivystää ensimmäistä kertaa pelkästään yrittäjien yhteydenotoille tarkoitettu auttava puhelinlinja.

Puhelinpalvelu tarjoaa yrittäjille keskusteluapua. Puhelimeen vastaavat henkilöt tuntevat yrittäjyyttä omakohtaisesti, kertoo Oulun seurakuntien Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja Mari Tuokkola.

– Päivystäjät tietävät, että koronaviruksesta syntynyt kriisi iskee voimalla moniin yrityksiin. Kiellot, suositukset ja rajoitukset pitävät ihmiset kodeissaan, poissa palveluiden ääreltä. Tästä huolimatta kulut juoksevat, toteaa Tuokkola, jolla itselläänkin on kokemusta yrittäjyydestä.

Tuokkolan mukaan puhelinpäivystäjiä löytyi nopeasti Kirkon keskusteluavun Palvelevassa puhelimessa toimivien päivystäjien joukosta.

Tuokkola kertoo, että yrittäjäpuhelimen päivystäjillä on myös tietoa palveluista, joista yrittäjä voi hakea apua esimerkiksi talousongelmiinsa.

Uutta puhelinpalvelua on suunniteltu yhdessä Pohjois-Pohjaanmaan Yrittäjät -järjestön kanssa.

Mieltään voi huojentaa halutessaan nimettömänä

Vaikka uusi palvelu on paikallinen – pääsääntöisesti oululaisyrittäjille tarkoitettu – toimii se valtakunnallisen Kirkon keskusteluavun Palvelevan puhelimen periaatteilla. Se tarkoittaa, että päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia ja koulutettuja vapaaehtoisia.

Keskusteluapuun kuuluu myös luottamuksellisuus ja anonyymius. Palveluun voi siis halutessaan soittaa nimettömänä, Tuokk0la tarkentaa.

Yrittäjille suunnattu keskustelulinja päivystää maanantaisin aina samaan aikaan, kello 18–21.

Tuokkola toivoo, että yrittäjät tarttuvat mahdollisuuteen helpottaa omaa oloaan soittamalla yrittäjäpuhelimeen.

– Tiedän, että moni sinnittelee viimeiseen asti yksikseen, mutta kannustan yhteydenottamiseen.

Kirkon keskusteluapu päivystää joka ilta

Uusi palvelu päivystää vain kerran viikossa, mutta Tuokkola muistuttaa, että Kirkon keskusteluapu päivystää joka ilta kello 18–24. Sinne voivat  soittaa kaikki, jotka kaipaavat kuuntelijaa.

Kirkon keskusteluapua on lisäksi tarjolla palvelevassa chatissa ja netissä.

– Myös seurakuntien diakoniatyö palvelee ihmisiä eri tavoilla, muun muassa taloudellisissa avustusasioissa, Tuokkola kertoo. Hän neuvoo ottamaan yhteyttä oman seurakunnan diakoniatyöntekijöihin.

Lyhyesti:

  • Oulun seurakuntien yrittäjäpuhelimen numero on 040 6194194. Keskustelulinja päivystää maanantaisin aina samaan aikaan, kello 18–21.
  • Operaattori veloittaa puheluista liittymäsopimuksen mukaisen hinnan.
  • Kirkon keskusteluavusta – Palvelevasta puhelimesta, chatistä ja netistä – lisää tietoa www.kirkonkeskusteluapua.fi

 

Herättikö tämä juttu sinussa kysymyksiä, haluatko antaa toimitukselle palautetta? Se onnistuu tästä.

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta