Rento, juhlallinen, kotoisa, yllätyksellinen – aivan ihana päivä

Oulunsalolaisessa kodissa vietettiin huhtikuussa tuplajuhlaa. Toinen juhlan aiheista kerrottiin etukäteen, toinen tuli kaikille vieraille yllätyksenä.

Emilia Oinaan ja Mika Juntusen kotona Oulunsalossa vietettiin 12. huhtikuuta juhlahetkeä.

Emilian ja vauvan, Mikan ja hänen 6-vuotiaan tyttärensä Oona sekä papin lisäksi paikalla olivat kummit: Emilian sisko ja hänen miehensä Torniosta sekä Mikan veli ja hänen avovaimonsa Tampereelta.

– Siinäpä se juhlaväki oli. Alun perinkään emme olleet ajatelleet kuin parinkymmenen hengen vierasjoukkoa, mutta koronarajoitusten vuoksi määrä täytyi pitää vieläkin pienempänä, Emilia kertoo.

Koko kastetoimituksen ajan poika nukkui rauhallisesti Essi-kummin sylissä samassa kastepuvussa, jossa Mika-isä aikoinaan kastettiin.

Nimeksi tuli Eljas Olavi.

– Eljas on oman pappani toinen nimi ja Olavi tulee miehen suvun puolelta, Emilia kertoo.

 

Vihille meno pidettiin salaisuutena loppuun saakka.

 

Samana päivänä Emilia Oinaasta tuli Emilia Juntunen.

Naimisiin mennään – niin Emilia ja Mika olivat päättäneet. Kumpikaan ei halunnut isoja kirkkohäitä, mutta kirkollisen vihkimisen kylläkin.  Kummankin mielestä oli hyvä idea avioitua kastepäivänä. Asia pidettiin salaisuutena loppuun saakka.

– Pappi kertoi meille jälkikäteen huomanneensa, kuinka etäyhteyden päässä tilaisuutta seurannut äitini oikein painoi korvaansa puhelimen luuriin siinä kohtaa kun pappi alkoi puhua vihkimisestä, Emiliaa hymyilyttää.

Tietokoneen välittämän videoyhteyden päässä juhlahetkiä seurasivat myös Emilian kaksi siskoa.

Tilaisuus oli sekä rento että juhlallinen

Juntuset ovat tyytyväisiä, että juhlan järjestäminen poikkeusaikanakin oli mahdollista.

– Päivä oli aivan ihana. Valmistimme itse tarjottavia ja lisäksi äitini lähetti siskoni mukana leipomuksia kahvipöytään. Juhlahetki pienellä porukalla oli juhlallinen mutta samalla rento ja kotoisa.

Isommalla porukalla on aikomus juhlia vielä loppuvuodesta, jolloin toivon mukaan jo saa kokoontua ilman rajoituksia.

 

Eljas Olavi nukkui koko kastetoimituksen ajan Essi-kummin sylissä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää