Tuija Mourujäri suunnittelee jo syksyn kerhoja Limingassa

14.5.20

Syksyn koronavirustilannetta on mahdotonta ennustaa, mutta seurakunnissa joka tapauksessa suunnitellaan syksyn toimintaa. Esimerkiksi Limingassa otetaan parhaillaan vastaan ilmoittautumisia syksyn päiväkerhoihin.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Emma Mourujärvi .

– Päiväkerhot 3–5-vuotiaille alkavat syyskuussa, jos koronatilanne sen sallii, sanoo vastaava lastenohjaaja Tuija Mourujärvi.

Kodeissa saatetaan nyt miettiä, uskaltaako lasta koronaviruksen vuoksi laittaa kerhoon. Ilmoittautuminen kannattaa silti tehdä nyt, sillä ryhmiä perustetaan sen mukaan, paljonko päiväkerhoon on ilmoittautujia keväällä.

– Jos kerhoon tulo sitten syksyllä mietityttää, kerhopaikkaa ei ole pakko ottaa vastaan, Mourujärvi korostaa.

– Meillä on vielä paljon avoimia kysymyksiä syksyn toiminnan suhteen, mutta kovasti toivomme, että kerhot pystytään käynnistämään.

Vanhempien toiveesta tulevana syksynä sisarusryhmät 3–5-vuotiaille kokoontuvat kerran viikossa kaksi tuntia kerrallaan. 5-vuotiaille tarjotaan mahdollisuus käydä toinen kerhokerta viikossa omana ryhmänään.

Mourujärvi sanoo miettineensä, että syksyn päiväkerhojen ohjelmaa voisi toteuttaa mahdollisimman paljon ulkotiloissa.

– Se antaisi tekemiseen enemmän väljyyttä, jos koronaepidemia vielä jyllää. Joka tapauksessa ulkoilu kuuluu päiväkerhojemme toimintaan.

Kerhomaksu on 24 euroa perheen ensimmäiseltä ja 20 euroa seuraavilta lapsilta. Maksuun on mahdollista hakea vapautusta diakonisin perustein.

Ilmoittautuminen on verkossa 20.5. saakka. Sen jälkeen vapaita kerhopaikkoja voi kysellä soittamalla lastenohjaajille.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Limingan seurakunta Seurakunnat Yleinen