Kassitossut on helppo tehdä, rohkaisee Katja Haipus.

Jos neulesormia syyhyttää ja haluat tehdä hyvää, kudo kassitossut

29.6.20

Tossuja jaetaan marraskuussa pidettävässä Tohvelikirkossa, ylimääräiset lahjoitetaan jalkojen lämmikkeeksi palvelukoteihin.


Teksti: Teksti ja kuvat: Marita Ahlgren .

Vajaa kerä villalankaa, neulepuikot sekä taito neuloa oikeita ja nurjia silmukoita. Niiden avulla syntyvät viime vuosina monelle käsityöharrastajalle tutuksi tulleet kassitossut.

Oulujoen seurakunta järjestää marraskuun alussa Tohvelikirkon, johon osallistuvat saavat kassitossut kotiinviemisiksi. Seurakunnan lähetyssihteeri Katja Haipus kutsuu vapaaehtoisia kutomaan tossuja tilaisuutta varten.

– Neulomisesta kiinnostuneille tämä on melko helppo juttu, onnistuakseen ei tarvitse olla mikään virtuoosi, hän rohkaisee.

– Jos tossuja tulee paljon, jaamme loput palvelukotien asukkaille.

Vapaat kädet värin ja koristeiden suhteen

Lähetyssihteerin puntarin mukaan tossupariin kuluu lankaa noin 60 grammaa.

– Projektiin voi hyvin käyttää monen harrastajan kaapeista löytyviä jämälankoja, värillä ei ole väliä. Ja jos intoa löytyy, joitakin tossuja voi halutessaan koristella vaikka kukkasilla, Haipus vinkkaa.

Ohjeen kassitossujen tekemiseen saa Katja Haipukselta. Se löytyy myös Oulujoen seurakunnan kansainvälisen työn Facebook-sivustolta sekä netistä esimerkiksi joidenkin käsityöharrastajien blogeista.

Kassitossuja voi palauttaa Hintan seurakuntatalolle elokuun puolivälistä lokakuun loppuun saakka.

Tohvelikirkko on mukaelma Oulujoen seurakunnan Vohvelikirkosta, joka on Myllyojan seurakuntatalossa säännöllisesti järjestettävä lyhyt hartaushetki. Hetken päätteeksi osallistujat nauttivat vohvelikahvit.

Päivisin järjestettävän Vohvelikirkon sijaan Tohvelikirkko on ilta-aikaan ja sen yhteydessä tarjotaan iltapala.

Anna palautetta jutusta

Messu ja maistuva välipala

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulujoen seurakunta