Noel ja mummo etsivät nalleja yhdessä Piispanpyöräilyssä

Koronapandemia laittoi myös Piispanpyöräilyn uuteen malliin. Kesäkuun loppuun saakka jatkuvassa haasteessa kannustetaan pyörän selkään bongailemaan nalleja kirkkojen ikkunoista.

|

Helena Ylimaula pysäköi pyöränsä Oulun yliopistokampuksella sijaitsevan Pyhän Luukkaan kappelin pääoven eteen. Perässä kurvaa tyttärenpoika, 5-vuotias Noel.

Kun pyörät ovat parkissa, he suuntaavat kohti ikkunoita.

– Katso mummo, tuolla, Noel sanoo huomatessaan ison nallen pääoven viereisessä ikkunassa.

Kaksikko osallistuu Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalon Piispanpyöräilyyn, joka haastaa etsimään kirkkojen ja muiden seurakuntatilojen ikkunoista näytille laitettuja nalleja.

Keskitalon ideoima Piispanpyöräily toteutettiin ensimmäistä kertaa viime syksynä. Korona muutti tämän vuoden suunnitelmia, ja nyt tapahtuma toimii ison yleisötapahtuman sijaan haastekampanjana.

 

 

Piispa on haastanut kaikki hiippakuntansa seurakunnat mukaan. Helena Ylimaula kiittelee piispaa ideasta.

– Hienoa on myös se, että ihmisten toivotaan samalla osallistuvan hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna kohde on Kirkon Ulkomaanapu.

Ylimaula onkin vastannut haasteeseen innokkaasti. Nallebongailun hän aloitti heti kampanjan alettua äitienpäivän jälkeen.

Ensimmäinen kohde oli noin 20 kilometrin päässä kotoa sijaitseva vuonna 1760 valmistunut Kiimingin kirkko.

– Minä etsiskelin ja etsiskelin sieltä nallea, mutta en löytänyt. Onneksi paikalle sattui kanttori Jarkko Metsänheimo. Hänen kanssaan kävimme tutkimassa tilanteen, ja huomasimme nallen tippuneen ikkunasta, Ylimaula kertoo nauraen.

Hän on käynyt tutkimassa nalletilanteen myös Pyhän Andreaan kirkolla Oulun Kaakkurissa.

Noel ottaa sellaisia spurtteja, etten meinaa perässä pysyä!

– Siellä olikin nalleja liki joka ikkunalla, bongaaja ihastelee.

Noel ei ole ollut mukana pisimmillä retkillä, mutta viisivuotias hurauttaa jo kolmenkymmenen kilometrin reissuja. Toisinaan mummon matkaan lähtevät myös Noelin isoveljet Oliver ja Aaron.

– Noel ottaa sellaisia spurtteja, etten meinaa perässä pysyä!

Kun Linnanmaan nallet on bongattu, kaksikko suuntaa Noelin kotia kohti. Mutta ei ihan suorinta reittiä. Mummolla on nimittäin ehdotus:

– Lähdetäänkö jätskille?


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää