Vaalipostia / Helena Ylimaula: Politiikkaa ja politikointia?

”Kirkko hoitaa sitä tehtävää, mitä mikään muu elin ei hoida. Siksi kirkkoa tarvitaan. Tärkein tehtävämme on evankeliumin välittäminen niille, jotka eivät siitä mitään tiedä”, kirjoittaa Oulujoen seurakunnassa ehdolla oleva Helena Ylimaula.

Kyselin sopiviksi katsomiani ihmisiä ehdokkaiksi seurakuntavaaleihin. Sain vastauksia, jotka pistivät miettimään.

Jonkun mielestä pitää olla palo yhteisten asioiden hoitoon ja joku vieroksuu politiikkaa. Minäkin ajattelen, että pitää olla tahto yhteisten asioiden hoitamiseen ja rohkeutta ottaa kantaa rakentavasti, mutta osata myös sovitella ja tehdä kompromisseja.

Ehkä minulla on se palo. Ainakin tunnen iloa ja tyydytystä, jos voin vaikuttaa pieniin ja joskus isoihinkin asioihin seurakuntamme toiminnassa.

Vielä toimivassa Oulujoen seurakuntaneuvostossa en ole havainnut politikointia. Meitä on monesta ryhmästä ja puolueestakin. Kokemukseni neljän toimintavuoden aikana on ollut, että päätämme yhdessä seurakuntamme asioista sen parhaaksi.

Kirkko hoitaa sitä tehtävää, mitä mikään muu elin ei hoida. Siksi kirkkoa tarvitaan. Tärkein tehtävämme on evankeliumin välittäminen niille, jotka eivät siitä mitään tiedä.

Evankeliumin vapauttava sanoma on ainutlaatuinen ilosanoma kärsiville, sorretuille ja syrjäytetyille. Käytännössä se on sen mahdollistamista, että mainitsemani ihmisryhmät saisivat ihmisarvoisen elämän ja toivon iankaikkisesta elämästä.

Evankeliumin julistaminen ei ole uskottavaa, jos se on vain sanahelinää. Niin työntekijät kuin me luottamushenkilöt ja tunnustavat kristityt olemme Kristuksen käsinä ja jalkoina sekä toivottavasti suolana ja tuoksuna (= todistuksena elämällämme).

HELENA YLIMAULA
Katse-ryhmä
Oulujoen seurakunta

 

Haluatko kirjoittaa Vaalipostia?

EHDOKAS: Oletko asettunut ehdolle vaaleissa ja haluat kertoa tavoitteistasi ja arvoistasi äänestäjille?
ÄÄNESTÄJÄ: Haluatko esittää ehdokkaille kysymyksiä tai tuoda esiin seurakuntalaisille tärkeitä arvoja ja näkökulmia?
Lähetä maksimissaan 1500 merkin mittainen tekstisi osoitteeseen toimitus@rauhantervehdys.fi otsikolla Vaalipostia. Mikäli olet ehdolla, lisää tekstin yhteyteen nimesi lisäksi valitsijayhdistyksesi, seurakuntasi ja kuvasi. Yksittäiseltä ehdokkaalta julkaistaan Vaalipostia-palstalla vain yksi kirjoitus.
Seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022 ja ennakkoäänestys on käynnissä 8.–12.11.2022


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää