Aika au pairina Floridassa opetti, kuinka erilaista elämää ihmiset voivat elää

Lähetyssihteerin sijaisena Kiimingissä aloittanut Noora Huotari haluaa tehdä maailmasta paremman paikan elää.

Floridassa au pairina työskennellyt Noora Huotari seurasi, kuinka isäntäperheessä nautittiin kaikki ateriat kertakäyttölautasilta. Kun hän keskusteli asiasta muiden au pairien kanssa, tapa kuulosti olevan yleinen joka perheessä.

Lapset kuljetettiin kouluun turvallisuussyistä autolla ja koulun pihalla esitettiin kulkulupa vartijalle joka ikinen päivä.

Ymmärrys siitä, kuinka erilaista elämää ihmiset eri puolilla maapalloa elävät, alkoi kasvaa.

Tätä ymmärrystä Noora Huotari haluaa jakaa myös uudessa tehtävässään lähetyssihteerin sijaisena. Kiimingin seurakunnassa työskentelevä Huotari toteaa, ettei maailma ole tasa-arvoinen paikka, mutta asioille voi kuitenkin tehdä jotain.

– Jokapäiväisillä valinnoillamme ja teoillamme on merkitystä ympäristölle ja muille ihmisille, hän uskoo.

Jotain uutta lapsille?

Floridassa vietetyn ajan jälkeen Huotari ehti tehdä vapaaehtoistyötä Hampurin merimieskirkossa. Satamakaupungista mieleen jäi erityisesti paikallisten suomalaisten lämmin yhteisöllisyys.

Syntymäpaikkakunta Kiiminki sai kasvattinsa takaisin puolitoista vuotta sitten, kun luvassa oli seurakunnan nuorisotyönohjaajan sijaisuus. Elokuun alussa työ vaihtui lähetyssihteerin tehtäviin. Niitä on luvassa toukokuun lopulle saakka.

Uudessa työssään hän haluaa tarjota jotain uutta lapsille.

– Ajatuksissa on lähetystyöaiheinen kerho esikouluikäisille. Varhaisnuorille voisi olla jonkinlainen kokkikerho, jossa tutustutaan eri maiden ruokakulttuureihin, hän suunnittelee.

Ennen au pairiksi lähtemistään Noora Huotari harkitsi vapaaehtoistyötä lähetystyön parissa. Haave elää edelleen.

– Afrikassa tai Aasiassa voisin auttaa ihmisiä paikan päällä ja nähdä työn tuloksen, maailmanparantaja sanoo.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää