”Joku välittää meistäkin” 

Perinteistä Diakonian päivää vietettiin tänä vuonna karsitulla ohjelmalla. Osallistujia oli tavallista vähemmän, mutta annoksen mukaansa ottaneille kinkkukiusaus maistui.

Koronarajoitukset supistivat keskiviikkona vietetyn Diakonian päivän Oulun tuomiokirkossa pidettyyn viikkomessuun ja ruoan jakoon kirkon eteisessä.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan vuosittain järjestämässä tapahtumassa on yleensä nautittu viikkomessun päälle yhteinen lounas. Tarjolla on ollut myös maksutonta hiusten leikkausta ja joskus mukaansa on saanut myös kodin tarpeistoa.

Tänä vuonna osallistujia oli entisvuosia vähemmän. Diakoniatyöntekijät olivat varautuneet antamaan aterian sadalle kävijälle, mutta paikalle tuli nelisenkymmentä henkilöä.

– Paikan vaihtuminen Keskustan seurakuntatalosta Tuomiokirkkoon voi vaikuttaa osallistujamäärään. Ehkä kaikki eivät myöskään tienneet Diakonian päivästä, arvioivat diakoniatyöntekijät Saila Luukkonen ja Heidi Karvonen.

Jotkut osallistujista olivat odottaneet päivää kovastikin.

– Osa tuli paikalle jo tunti ennen messun alkua, Luukkonen totesi.

Kihvelit pöydässä kerran viikossa

Kaksi kävijää jäi nauttimaan ateriansa auringonpaisteeseen tuomiokirkon pihamaalle. Diakonian päivään ennenkin osallistuneista miehistä toinen totesi olevansa tyytyväinen, että ”joku välittää meistäkin”.

– Tämä kinkkukiusaus on tosi hyvää, vakuutti vieruskaveri.

Diakonian jokaviikkoiset ateriat ovat heille tuttuja tapahtumia. Toinen kertoi käyvänsä tiistaisin aamupalalla. Silloin tulee noustua ylös ajoissa.

Toinen miehistä osallistuu keskiviikkoisin järjestettäville lounaille.

– Silloin syö kerran viikossa kuin ihmiset, on kihvelit pöydässä. Ei sitä tule yksin oikein laitettua mitään.

– Aterioista on apua, sillä rahat ovat kuun lopussa aina vähissä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää