Vaaleahiuksinen nuori nainen hymyilee isot korvakorut korvissaan.

Jenna Valtonen on nuorten ja perheiden tukija

12.11.20

Myös vanhemmat voivat kysyä vinkkejä nuorisotyöntekijöiltä, vinkkaa Kiimingin seurakunnassa työskentelevä Jenna Valtonen.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Jenna Valtosen albumi .

Jenna Valtonen on huomannut, että monien aikuisten mielestä viisitoistavuotiaat ovat pelottavia. Kiimingin seurakunnan nuorisotyönohjaaja toimiikin usein siltana nuoren ja hänen vanhempiensa välillä.

Valtonen muistuttaa, että nuorisotyöntekijät ovat myös perheitä varten – muulloinkin kuin kriiseissä.

– Toivon, että vanhemmat kääntyisivät puoleemme, kun jokin oman lapsen tilanteessa ihmetyttää tai huolettaa, tai kun tarvitaan ”tulkkausapua” nuoren ymmärtämiseen.

Jäälistä kotoisin oleva Jenna Valtonen on Kiimingin seurakunnan kasvatti. Hän aloitti kerholaisena, ryhtyi kerhonohjaajaksi ja sitten isoseksi. Nuorisotyöstä tuli Valtoselle myös ammatti.

Nuorisotyönohjaajan pesti on hänelle entisessä kotiseurakunnassa jo toinen. Sijaisuus nuorisotyön tiiminvetäjänä kestää toukokuun puoliväliin saakka.

Kahden Kiimingin-työrupeaman välissä Valtonen on työskennellyt Tyrnävällä ja Rovaniemellä, jossa hän teki työtä kauppakeskuksessa oleskelevien nuorten parissa.

Myös Valtosen aviomies työskentelee samassa nuorisotyön tiimissä. Kotona ei kuitenkaan puhuta työasioista. Arjen tärkeysjärjestystä on muuttanut erityisesti 1 vuoden ja 8 kuukauden ikäinen poika. Vanhemmuuden myötä monia asioita työssä peilaa yhä enemmän omaan lapsuuteen.

Jenna Valtonen kuvailee olevansa ikuisessa kyselyiässä. Se näkyy haluna kyseenalaistaa, miksi jotain tehdään.

– En tee asioita, jos en voi perustella niitä kasvatuksellisesti. Olen sellainen kehittäjä luonteeltani.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta