Oulujoen kirkossa pääsee vihille 12.02.2021

26.1.21

Talvihäät mieleenpainuvalla hääpäivällä onnistuvat helmikuussa Oulujoen kirkossa. Maaliskuussa ja toukokuussa vihkihetket pidetään Oulun tuomiokirkossa.


Hauska päivämäärä ja upea, talvinen tunnelma ovat tarjolla Oulujoen kirkossa järjestettävässä vihkihetkessä perjantaina 12. helmikuuta kello 17–20.

– Vihkihetkeä ei ole Oulujoen kirkossa pidetty aiemmin, mutta halusimme tätäkin mahdollisuutta korona-aikana tarjota. Päivämäärä on kiva, ja toivommekin sen herättävän kiinnostusta. Oulujoen kirkko on suosituimpia vihkikirkkoja seudulla, kertoo kappalainen Satu Kreivi-Palosaari Oulujoen seurakunnasta.

Vihkiaika varataan Oulujoen kirkkoherranvirastosta viimeistään perjantaina 5.2. Aikoja on tarjolla puolen tunnin välein kello 17, 17.30, 18, 18.30, 19 ja 19.30. Kirkkoherranvirasto on avoinna ma kello 9–16 ja ti-pe kello 9–14. Vihkiajan voi varata soittamalla puh. 08 5313 500. 

Vihkihetkeen tarvitaan mukaan esteettömyystodistus, joka tulee hankkia viimeistään seitsemän arkipäivää ennen vihkimistä osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/esteidentutkinta tai asioimalla Oulun aluekeskusrekisterissä (Isokatu 17).  Jos kumpikaan vihittävistä ei ole Oulun ev.lut. seurakuntien jäsen, todistus haetaan jommankumman kotiseurakunnasta.

Vihkipari voi kutsua tilaisuuteen läheisiään todistamaan vihkihetkeä, mutta tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät myös seurakunnan puolesta.

Seuraavat vihkihetket Oulussa järjestetään Oulun tuomiokirkossa perjantaina 26.3. kello 1517 ja perjantaina 21.5. kello 1517. Myös syksyllä on tulossa vihkihetkiä. 

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta