Lapsille oma kuoro Ritaharjuun

Kanttori Katri Sippola kuuli ritaharjulaisten perheiden toivomukset ja on nyt perustamassa asuinalueelle uutta lasten kuoroa. Myös nuorisokuoro on mahdollista aloittaa, jos kiinnostusta löytyy.

Ritaharjun seurakuntakoti Varpusessa aloittaa uusi lapsikuoro. Lauluryhmä on tarkoitettu 1.-6-luokkalaisille tytöille ja pojille.

Harrastus on perheille ilmainen eikä kuoroon tulla koelaulun perusteella.

Kuoron johtaja, Tuiran kanttori Katri Sippola uskoo, että lapset kehittyvät laulaessaan yhdessä.

– Hyvässä ja innostuneessa ilmapiirissä kasvaa motivaatio oppia lisää. Kenenkään ei tarvitse olla valmis laulaja aloittaessaan.

Sippola ottaa ilmoittautumisia kuoroon vastaan 16.–17. maaliskuuta kello 9–12, p. 044 316 1576.

Kuoro aloittaa harjoittelemisen heti, kun koronarajoitukset sen sallivat.

Sippolan mukaan lauluharjoituksia on koronatilanteen mukaan mahdollista järjestää useammassa pienessä ryhmässä.

Lapset innostavat helposti toisiaan

Sippolalla on aiempaa kokemusta lapsikuorojen vetämisestä muun muassa Haukiputaalta.

– Lapset ovat eloisia, helposti innostuvia. He tempaavat toisiaan mukaan. Olen innokas aloittamaan heidän kanssaan. Kuoroharrastus ei ole vain harjoittelua, vaan myös esiintymisiä sekä yhteisiä retkiä ja leirejä.

– Kuorossa mukana oleminen tuo usein uusia ystäviä ja opettaa lapsille ystävällisyyttä toisia kohtaan. Yhteislaulu luo porukkaan yhteishenkeä.

Kuoro syntyy asukkaiden toiveesta

Sippolan mukaan toivomus lapsikuorosta tuli Ritaharjun asukkaiden parista. Tuiran seurakunta kuuntelee tarkasti ritaharjulaisten toiveita, sillä reilun vuoden toimineesta seurakuntakoti Varpusesta halutaan tehdä asukkaidensa näköinen, koko alueen yhteisöllinen olohuone.

Vaikka Ritaharjun uusi kuoro on ensisijaisesti tarkoitettu alakouluikäisille, myös yläkoululaisille on valmius perustaa oma kuoro, jos kiinnostuneita on tarpeeksi.

Myös nuorten kuorosta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Sippolaan.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää