Kymmenvuotiaille suunnitteilla toimintaa peruuntuvan Kymppileirin tilalle

27.4.21

Oululaiset 10-vuotiaat eivät pääse tänäkään kesänä Kymppileirille Rokualle koronan vuoksi. Juhannuksen jälkeen on kuitenkin luvassa kymppileirihenkistä toimintaa seurakuntakeskuksissa.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook .

Oulun seurakuntien perinteistä kesäleiriä 10-vuotiaille ei voida järjestää tänäkään vuonna koronavirustilaneen takia.

– Kymppileirin peruuntuminen on tosi harmillinen uutinen näille 10-vuotiaille, jotka eivät nyt pääse Rokualle leireilemään, sanoo nuorisotyönohjaaja ja Kymppileirin monivuotinen johtaja Pertti Putila.

Ikävää peruuntuminen on Putilan mukaan myös siksi, että Kymppileiri oli hyvässä nousukiidossa ennen koronaa.

– Kun Kymppileiri viimeksi voitiin järjestää kesäkuussa 2019, leiriläisiä oli 410. Osa porukasta jäi rannalle ja viime kesänä olikin tarkoitus pitää kaksi leiriä, jotta kaikki ilmoittautuneet olisivat mahtuneet mukaan. Koronan vuoksi ne piti perua.

Kymmenvuotiaille on kuitenkin suunnitteilla muunlaista ohjelmaa kesäksi.

Juhannuksen jälkeisellä viikolla ja sitä seuraavan viikon maanantaina ja tiistaina Oulun seurakunnissa järjestetään pienempiä, päivän tai puolen päivän mittaisia tapahtumia. Kukin seurakunta kutsuu niihin omalla alueellaan asuvat 10-vuotiaat.

Luvassa on kymppileirihenkistä ohjelmaa. Rokualla on perinteisesti ollut muun muassa erätaitojen opettelua, liikuntaa, musiikkia ja lähetyskasvatusta sekä Taika-Petterin pitämiä ohjelmatuokioita.

Vesielementti ja yöpymiset teltassa jäävät nyt pois, sillä ohjelma toteutetaan seurakuntakeskuksissa. Leririkeskukset ovat kesällä rippileirikäytössä.

Kuinka moni mahtuu mukaan näihin ”kymppipäiviin”? Osanottajamäärää sanelee paljolti se, miten alas tartuntaluvut saadaan painettua ja millaisia suosituksia tai rajoituksia kesälle määritellään, Putila sanoo.

Pyrimme järjestämään tekemistä niin isosti kuin vallitsevan koronatilanteen puolesta on turvallista.

Sisällöstä, päivämääristä ja ilmoittautumiskäytännöistä tiedotetaan viimeistään toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa. Tietoa päivitetään Kymppileirin nettisivuille (www.oulunseurakunnat.fi/tule-mukaan/lapsille-ja-lapsiperheille/leiri-ja-retkitoiminta/kymppileiri).

Kymppileiriläisiä kesäkuussa 2017 Rokualla.

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta Yleinen