Kymppileirillä on jaossa elämänmittaisia muistoja

Ilmoittautuminen Oulun seurakuntien järjestämälle kesän 2024 leirille on parasta aikaa käynnissä.

Kuva: Sanna Krook

Mikäli perheissä on 10 vuotta täyttäviä jäseniä ja kesän ohjelma on vielä auki, elämyksellinen telttaleiri kannattaa merkitä kalenteriin.
Nuorisotyönohjaaja Pertti Putila on ollut mukana Oulun seurakuntien Kymppileiri-touhussa useita vuosia.
– Kymppileiri on yksi Suomen suurimmista seurakunnan lasten leireistä. Tämä pitää sanoa rohkeasti ääneen ja olla siitä ylpeä, jatkaa perinnettä.
Putila korostaa, että Kymppileiri on ainutlaatuinen kokemus niin lapsille kuin aikuisille. Muutaman päivän aikana syntyy elämänmittaisia kaverisuhteita ja muistoja sekä taitoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Lapset saavat valmiuksia ja varmuutta toimia kodin ulkopuolella ilman vanhempia.
Putila pohtii myös seurakuntaan sitouttavaa merkitystä.
– Mikä sitouttaa paremmin kuin tällaiset lapsena saadut elämykset ja yhteys kirkon toimintaan? Lapsissa on toimintamme tulevaisuus.
Kymppileirillä koetaan iloa ja onnistumisia, kohdataan. Koti-ikävää liennytetään yhdessä ja jutellaan siitä, miten tärkeää on tuntea myös ikävää. Ikävä kertoo rakkaudesta.
Putila tietää henkilökohtaisesti, miten iso merkitys leirillä on – kaikille. Hänestä lasten vilpittömän ilon seuraaminen on palkitsevaa ja ainutlaatuista.
– Olin jokin aika sitten pelaamassa padelia, kun verkon toisella puolella oli kaksi reilut 30-vuotiasta miestä. He kysyivät, olenko minä Purtsi ja kertoivat, että olivat olleet parikymmentä vuotta sitten Kymppileirillä mukana ja kiittivät leirikokemuksesta. Se tuntui hienolta. Heille oli jäänyt elämänmittaisia muistoja.
Kesän 2024 Kymppileirille ovat tervetulleet vuonna 2014 syntyneet. Seurakuntien jäsenille lähetetään kutsukirje kotiin, mutta tervetulleita ovat myös muut. Putila kannustaa mukaan kaikkia – oletpa seurakunnan jäsen tai et, aktiviinen tai vähemmän aktiivinen.
– Meillä on tilaa jokaiselle.
Oulun seurakuntien Kymppileiri on järjestetty vuodesta 1987 lähtien.

Ilmoittaudu mukaan

Leiri on telttaleiri ja pidetään Rokuan leirikeskuksen maastoleirialueella.

Leirimaksu on 60 euroa.  Leirimaksu sisältää kuljetuksen, ohjelman, ruuan, majoituksen ja tapaturmavakuutuksen leirin ajaksi. Leirimaksu tulee kirjeenä kotiin. Leirimaksusta voi saada vapautuksen taloudellisin perustein. Ota yhteyttä seurakuntasi työntekijään tarvittaessa

  • Leiri 1 pidetään 25.6. – 28.6. (Tuiran, Oulujoen, Kiimingin ja Tuomiokirkkoseurakunnan lapset)
  • Leiri 2 pidetään 29.6. – 2.7. (Haukiputaan, Karjasillan ja Oulunsalon seurakuntien lapset)
Ilmoittautumiset (verkkopankkitunnuksilla) ja lisätietoa: oulunseurakunnat.fi/kymppileiri
Leiriin liittyviä kysymyksiä voi laittaa sähköpostiin kymppileiri.oulu@evl.fi

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää