Tarvitsetko keskusteluapua? Katso täältä, missä sitä on tarjolla

Kaipaatko kuuntelijaa? Mielen päällä olevia murheita voi helpottaa yhteydenotto valtakunnallisen auttavaan numeroon tai chat-keskusteluun.

Kaipaatko kuuntelijaa vaikeassa elämäntilanteessa? Oletko henkisen tai hengellisen avun tarpeessa? Huolestuttako oma tai läheisen päihteidenkäyttö? Haluatko keskustella kokemastasi väkivallasta? Valvottaako vauva? Kaipaatko apua talousongelmiin? Oletko lapsi tai nuori vailla kuuntelijaa?

Mielen päällä olevia murheita voi helpottaa yhteydenotto valtakunnallisen auttavaan numeroon tai chat-keskusteluun.

Apua henkiseen hätään ja kriiseihin:

Mielenterveysalan kansalaisjärjestön Mieli ry:n kriisipuhelin 09-2525 0111 päivystää joka päivä ympäri vuorokauden. Kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset tarjoavat keskusteluapua kriisissä oleville ja heidän läheisilleen. Tavoitteena on helpottaa soittajan henkistä hätää ja ehkäistä itsemurhia.

Mielenterveysneuvontaa antaa lisäksi Mielenterveyden keskusliiton valtakunnallinen neuvontapuhelin 0203 91920 sekä Vertaistukipuhelin 0800 177 599 ma–pe kello10–15.

Apua mielenterveyden kysymyksiin:

Mielenterveyden keskusliiton Valoa-chatissa mielenterveystyön ammattilaiset vastaavat joka arkipäivä kello 12–15. Ammattilaiset auttavat eteenpäin soittajaa, jota askarruttaa oma tai läheisen tilanne. Mielessäsi voi olla jokin tietty kysymys tai ongelma, mutta chattailla voi vaikka ei osaisi pukea ongelmaa sanoiksi.

Iltapäivisin kello 15–18 Valoa-chatissa tukea ovat antamassa vertaisauttajat eli mielenterveysongelmia itsekin kokeneet ihmiset (www.mtkl.fi/mista-apua/valoachat/)

Apua lapsille ja nuorille:

Mannerheimin lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimeen numerossa 116 111 vastaa koulutettu vapaaehtoinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella. Keskustella voi mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta ma–pe kello 14–20 sekä la–su kello 17–20

Yhteyttä päivystäjään voi ottaa myös chatin kautta (www.nuortennetti.fi) ma-ke 17–20 ja su klo 17–20

Apua nuorille ja nuorille aikuisille:

Sekasin-chatissa nuoret ja nuoret aikuiset voivat keskustella mieltä painavasta tai askarruttavasta asiasta: omasta olosta, mielenterveyden pulmista, vaikeista tapahtumista elämässä, avun hakemisesta jne. Sekasin-chat on MIELI Suomen mielenterveys ry:n ja Suomen Punainen Ristin valtakunnallinen keskustelualusta.

Chatti (https://sekasin247.fi/) on avoinna vuoden jokaisena päivänä: ma-pe kello 9-24 sekä la-su klo 15-24.

Apua lapsiperheen ongelmiin:

Ensi- ja turvakotien liiton chat -keskustelussa voi jutella verkkoauttajan kanssa asioista, jota liittyvät väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteeseen, vauvan unipulmiin, muihin vauvaperheen haasteisiin taikka päihteisiin.

Chatti on avoinna arkisin kello 10–15 sekä ma ja ke klo 17–19 ja siihen pääsee osoitteesta ensijaturvakotienliitto.fi/apua-sinulle/apua-verkossa/

Apua väkivaltaa kokeville tai heidän läheisilleen:

Nollalinja auttaa ihmisiä, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan sekä väkivaltaa kokeneiden läheisiä

Numeroon 080 005 005 voi soittaa vuoden jokaisena päivänä mihin kellonaikaan tahansa. Päivystäjät ovat ammattilaisia, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat.

Nollalinja on valtion erityispalvelu, jota rahoitetaan rikoksentekijöiltä perittävillä rikosuhrimaksuilla. Puhelinpalvelun järjestää Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, palveluntuottajana toimii uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö Setlementti Tampere ry.

Apua henkistä ja hengellistä tukea kaipaavalle:

Kirkon palveleva puhelin on tarkoitettu ihmisille, jotka kaipaavat henkistä tai hengellistä tukea. Numerossa 0400 22 11 80 joka ilta kello 18 – 24 vastaa kirkon työntekijä tai koulutettu vapaaehtoinen päivystäjä.

Kirkolla on myös Palveleva chat. Se toimii arkisin ma-pe 12–20; linkki chattiin avautuu osoitteesta kirkonkeskusteluapua.fi

Apua päihteidenkäyttäjille:

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n neuvontanumero 0800 900 45 vastaa vuoden jokaisena päivänä, ympäri vuorokauden.

Päihdeneuvontaan voi soittaa, jos alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden käyttö on ongelma, jos haluaa keskustella omasta päihteidenkäytöstä, kaipaa tukea tilanteessa jossa haluaa välttää retkahduksen, tarvitsee apua hoitotahon tai vertaistuen löytämiseen taikka kun itseä huolestuttaa läheisen päihteidenkäyttö.

Apua maksuongelmiin ja raha-asioihin:

Takuusäätiön Velkalinjalla voi keskustella raha-asioista ja maksuongelmista 0800 98009 arkisin kello 10–14.

Takuusäätiön Kysy rahasta -chat on auki ma–to klo 12.30–15.00 ja ke myös klo 17–19.

Apua rikoksen uhreille:

Rikosuhripäivystys tarjoaa käytännön neuvoja ja henkistä tukea rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi joutuneille sekä heidän läheisilleen numerossa 116 006 ma–pe klo 9–20.

Puhelimeen vastaavat koulutetut vapaaehtoiset puhelinpäivystäjät kuuntelevat, keskustelevat ja ohjaavat tarvittaessa eteenpäin.

RIKUchat on palvelu, jossa voit kysyä ohjeistusta rikosuhriasioista. Chat palvelee arkisin klo 9–15, lisäksi maanantai-iltaisin klo 17–19 (www.riku.fi)

Rikosuhripäivystystä ylläpitävät Suomen Punainen Risti, Ensi- ja turvakotien liitto, MIELI Suomen Mielenterveys ry, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen Setlementtiliitto ja Kirkkohallitus.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää