Pekka Rehumäki palasi eläkepäiviksi Ouluun – ja päätyi töihin Muhokselle

5.10.21

Pandemian jyllätessä oli aikaa katsoa vanhoja suomalaisia elokuvia ja lukea klassikoita. Tulevina kuukausina vt. kirkkoherra on mukana valitsemassa seurakunnalle uutta johtajaa, suntiota ja pappia.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Kikka Miilus .

Muhoksella on nähty viime aikoina uusi henkilö kirkkoherran virkaa toimittamassa. Pekka Rehumäki hoitaa tehtävää, kunnes seurakuntaan saadaan uusi kirkkoherra eläkkeelle jäävän Jouni Heikkisen seuraajaksi.

Työnsarkaa on luvassa huhtikuun loppuun saakka.

– Sain mahdollisuuden tehdä sitä, mikä oli omalla urallani hienointa: papin työ ja seurakunnan johtaminen, puolitoista vuotta sitten eläkkeelle jäänyt Rehumäki toteaa.

Muun muassa Kempeleen kirkkoherrana toiminut Rehumäki työskenteli viimeisimmäksi Kirkkohallituksen jumalanpalvelus ja yhteiskunta -yksikön johtajana. Hän toteaa Helsingin vuosien olleen raskaita, sillä se tiesi poissaoloa Oulussa sijaitsevasta kodista. Töiden päätyttyä mahdollisuus asua kotona on tuntunut erityisen hyvältä.

Tuosta ajasta jäi kuitenkin kiinnostus elokuviin. Rehumäki ehti katsoa pääkaupungissa asuessaan lähes tuhat elokuva-arkiston näytöstä.

Korona-aikana hän löysi vanhat suomalaiset elokuvat.

– Studiokauden elokuvat ovat teknisesti kömpelöitä, mutta niissä on hienoja näyttelijöitä ja musiikki on ensiluokkaista, hän kehuu.

On hienoa lukea hitaasti ja keskustella yhdessä.

Toinen hiljattain löytynyt harrastus on ääneen lukeminen yhdessä vaimon kanssa.

– Olemme ehtineet käydä läpi Dostojevskia ja muutamia muita klassikoita. On hienoa lukea hitaasti ja keskustella yhdessä.

Töissä tulevat kuukaudet tietävät isoja päätöksiä, joissa vt. kirkkoherra on kiinteästi mukana. Muhokselle valitaan seurakunnan johtajan lisäksi uusi pappi ja suntio.

Anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Muhoksen seurakunta