Hannu Liljamo haluaa toimia putaalaisten hyväksi

9.11.21

Haukiputaan seurakunnassa toimiva vapaaehtoisten miesten ryhmä auttaa paikallisia monella tapaa. Hannu Liljamo on yksi ryhmäläisistä.


Teksti: Elisa Rasmusson . Kuvat: Hannu Liljamon kotialbumi .

Haukiputaan seurakunnassa on jo pitkään toiminut vapaaehtoistyötä tekevien eläkeikäisten miesten ryhmä.

Miehet ovat auttaneet lähimmäisiä kotona niin sanottuna Senioriapuna monenlaisia nikkarointitöitä tehden. He ovat myös hakeneet ylijäämäruokaa kaupoista seurakunnassa jaettavaksi. Kesäisin miehet ovat olleet rakentamassa nuoria työllistävää Tapulikahvilaa.

Hannu Liljamo on yksi ryhmäläisistä.

– Saamme vapaasti ideoida tehtäviä. Yhdessä seurakunnan väen kanssa suunnittelemme lopulta sitten mitä teemme, kertoo Liljamo.

– Haukiputaan seurakunta tukee hienosti ryhmän toimintaa. Aina kun kokoonnumme, meille on seurakunnasta tarjolla välipalaa keskustelujen ja töiden lomassa, kiittää Liljamo.

Viime aikoina vapaaehtoiset ovat tehneet kunnostustöitä seurakuntakeskuksen pihapiirissä.

– Toissa kesänä kunnostimme leikkikentän. Itse asiassa jouduimme vielä kunnostuksen jälkeen korjaamaan leikkikenttää ilkivallan takia. Tämän jälkeen saatiin kameravalvonta seurakuntakeskuksen alueelle.

Suunnitteilla on korjata Kellon seurakuntakodin leikkikenttää tämän syksyn aikana.

– Koen työmme merkittäväksi vapaaehtoistyöksi. On hienoa auttaa apua tarvitsevia lähimmäisiä. Samalla saamme yhdessä olosta voimia tulevaan.

– Vapaaehtoistyön ohessa voimme myös keskustellen parantaa maailmaa. Parantamista maailmassa kyllä riittää, Liljamo sanoo.

=> Kommentoi ja anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä