Pyhän Tuomaan kirkon konsertissa viime viikolla toivottiin ihmisten käyttävän maskia. Pyyntöä noudatettiin hyvin.

Kirkon ruuhka-aika joululaulutilaisuuksineen lähestyy, koronapassistakin puhutaan

16.11.21

Seurakunnissa odotetaan suosittujen joulunalustilaisuuksien alkamista seuraamalla tarkasti viranomaisten koronaohjeistuksia.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Oulun seurakunnat seuraavat tällä hetkellä erityisen tarkasti kaupungin johtoryhmän koronaohjeistuksia. Viranomaisohjeita tutkaillaan huolellisesti muuallakin, sillä joulunalusaika on seurakunnissa kiireistä joululaulutilaisuuksineen ja puurojuhlineen.

Kirkon ruuhka-aikaan valmistaudutaan tällä hetkellä maskiohjeistuksilla, jotka korostavat erityisesti rokottamattomien vastuuta käyttää kasvomaskia yleisötilaisuuksissa.

Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tämänhetkinen suositus painottaa maskin käyttämisen tärkeyttä henkilöillä, joilla ei ole täyttä rokotesarjaa.

Maskin käyttöä suositellaan aina julkisissa sisätiloissa liikuttaessa.

Myös rokotettujen henkilöiden suositellaan käyttävän maskia oman harkinnan mukaan julkisissa sisätiloissa, joissa on pidemmän aikaa paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Voimassa ovat korona-ajan yleiset turvallisuusohjeet hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Seurakunnissa halutaan huolehtia tarkasti asianmukaisista turvaväleistä.

Oulun tuomiokapitulin maanantaisen tiedotteen mukaan Kauneimmat joululaulut -tilaisuus voidaan tulkita yleisötilaisuudeksi, jossa koronapassin käyttö on mahdollista. Jos seurakunta ottaa passin käyttöön, siitä ilmoiteaan etukäteen kirkollisissa ilmoituksissa ja seurakunnan verkkosivuilla. Seurakuntien haasteena on varata riittävästi henkilökuntaa tarkastamaan koronapassi ovilla.

Kotimaan maanantaisen uutisen mukaan Varsinais-Suomen seura­kunnissa koronapassi tulee käyttöön konserteissa, mutta ei jumalan­palveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa. Ratkaisua edelsi Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätös, jonka mukaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella  yli 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ottamalla käyttöön koronapassin.

Haluatko antaa jutusta palautetta toimitukselle? Lähetä terveisesi.

Lue lisää aiheesta:

article Ihmiset ja elämä Yleinen