Virgin Mary oli vesibaarin suosikki

4.8.22

Qstock-festareiden maukkain juomapiste, Holy Water Bar, palveli jälleen janoisia ihmisiä. Kysyimme tunnelmia niin tiskin takaa kuin edestä.


Teksti: Kirsikka Kujanpää . Kuvat: Kirsikka Kujanpää .

Festaritunnelma oli korkealla Oulussa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestetyssä Qstockissa. Oulun seurakuntien työntekijöiden ja nuorten vapaaehtoisten pyörittämä Holy Water Bar ilmestyi osaksi Qstockin tarjontaa vuonna 2019, ja läheltä pääsisäänkäyntiä olevalle teltalle on voinut löytää tiensä jo kolmena eri festarivuonna.

Tarjolla vesibaarissa on vesipohjaisia makuvissyjä hauskojen ja nokkelien nimien kera, kuten Sintonic ja Krusivissy. Kävijöiden suosikiksi nousi tänä vuonna mansikkainen Virgin Mary jääpalojen kanssa, jota kehuttiin kuuluvasti pitkin päivää.

– Todella hyvänmakuisia juomia ja mukavaa henkilökuntaa. Kivaa, kun kaikki hymyilee, poikajoukko ilmoittaa juomien tilaamisen yhteydessä.

Juomien lisäksi teltalla oli jaossa muovisia rukousnauhoja eri väreissä. Niitä on jaettu seurakuntien teltalla vuosia. Eräänä vuonna ne poistettiin valikoimasta, mutta päätettiin palauttaa niiden suosion takia pysyväksi osaksi tarjontaa.

Vesibaarin yhteydestä löytyi pehmeillä sohvilla ja tuoleilla varustettu levähdyspaikka, johon saattoi tulla lepuuttamaan jalkojaan ja nauttimaan vesipohjaisia juomia.
Halutessaan levähdyspaikka mahdollisti juttelemisen mieltä askarruttavista asioista seurakunnan työntekijöiden kanssa.

– Me halutaan tehdä hyvää ja olla yhteisöllinen paikka, jotta kuka vaan voi tulla tänne. Ja ehkä sellainen välivesi on paikallaan monessa tilanteessa täällä festareilla, kertoo Ronja vesibaarin tiskin takaa.

Toinen vesibaarin vapaaehtoistyöntekijä Lotta jatkaa:

– Niinpä, yritetään tulla sinne, missä seurakuntalaiset ja ihmiset ovat, ja levittää hyvää mieltä kaikille.

  • Haluatko sinä mukaan RauhanTervehdyksen nuorten toimittajien ryhmään? Ilmoittaudu päätoimittaja-Elsille, p. 044 5626 447.

=> Anna palautetta jutusta täällä

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta