Yhtymäjohtaja Pekka Asikainen valittiin kenttäpiispaksi

14.4.23

Pekka Asikainen aloittaa Puolustusvoimien palveluksessa kesäkuun alussa. Kenttäpiispuus on viiden vuoden määräaikainen virka. Oulun seurakuntayhtymään etsitään nyt uutta yhtymäjohtajaa.


Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikaisen kenttäpiispaksi. Asikainen aloittaa Puolustusvoimien palveluksessa kesäkuun alussa. Kenttäpiispan virka on viiden vuoden määräaikainen virka. 

Pekka Asikainen on ylpeä siitä, että hän voi liittyä arvostamaansa sotilaspappien rivistöön Puolustusvoimien palvelukseen.

– Minulla on kiitollinen mieli seurakuntayhtymän työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja koko verkostoa kohtaan. Yhteistyö tai paremminkin yhteinen työ on ollut erinomaista tämän alueen ihmisten parhaaksi.

Asikainen arvostaa sitä, että kenttäpiispan tehtävä Puolustusvoimissa on valtakunnallinen ja kansainvälinen.

Suomen NATO-jäsenyys tuo vahvasti uutta ulottuvuutta tehtävään.

 

– Suomen NATO-jäsenyys tuo vahvasti uutta ulottuvuutta tehtävään. Teen parhaani tulevassa tehtävässä. Yhteinen työ jatkuu joka tapauksessa. 

Asikainen on sotilasarvoltaan reservin majuri ja käynyt sekä alueellisen että valtakunnallisen maanpuolustuskurssin. Hänellä on teologian ja filosofian tohtorin tutkinnot, ja hän on toiminut Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtajana helmikuusta 2019 alkaen.

Kenttäpiispa johtaa puolustusvoimien hengellistä työtä. Hän on valtion virkamies ja kenraalikuntaan kuuluva erikoisupseeri, joka vastaa puolustusvoimissa hengellisen ja henkisen tuen antamisesta ja yhteydenpidosta Suomessa toimiviin kirkkokuntiin sekä uskonnollisiin yhteisöihin. 

Virkansa puolesta Asikaisella on jatkossa läsnäolo- ja puheoikeus piispainkokouksessa ja kirkolliskokouksessa. Nimityksen myötä Oulun seurakuntayhtymään tulee avoimeksi yhtymäjohtajan virka.

 – Toivon, että saamme paljon hyviä hakijoita Oulun seurakuntayhtymän johtajaksi.

=> Kommentoi uutista täällä

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä jutut:

 

Kirkkoherra Petri Satomaa yhtymäjohtajan sijaiseksi 

Suora kysymys: Millaista tietoa sotilaista haluatte, Pekka Asikainen?

Korona on lisännyt seurakuntien ketteryyttä toimia poikkeusoloissa

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä myös kirkon työntekijöille

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko