Aku ja Maria myivät kirppiksellä omia lelujaan. Kuva: Aino Suhonen

Lelut lähtivät kiertoon Myllyojalla

9.8.23

Oulujoen seurakunnan heinäkuisella kesäkirppiksellä omia tavaroitaan kierrättivät kaiken ikäiset. Kysyimme myös kirppiskävijöiltä heidän kierrätystottumuksistaan.


Teksti: Aino Suhonen . Kuvat: Minna Laamanen .

Myllyojan seurakuntatalolla järjestettiin Oulujoen seurakunnan kirpputoritapahtuma 19. heinäkuuta. Tapahtumassa myytiin muun muassa käsitöitä, vaatteita, leluja ja koruja.

Kysyimme tapahtuman järjestäjiltä, lähetyssihteeri Katja Haipukselta ja diakoniatyöntekijä Anu Fedotoffilta heidän ajatuksiaan tapahtumasta ja sen tunnelmista.

– Seurakunta tähtää kierrättämään mahdollisuuksien mukaan. Kierrätystä tapahtuu esimerkiksi keittiön puolella, kertoo Haipus.

Lähetyssihteeri Katja Haipus myi kirpputorilla myös seurakunnan vapaaehtoisten tekemiä käsitöitä. Kuva: Aino Suhonen

Lähetystyön ja Yhteisvastuukeräyksen kautta mukana toiminnassa on paljon vapaaehtoisia, jotka tekevät tuotteita erilaisiin tapahtumiin.

– Tuotteita pyritään tekemään kierrätysmateriaaleista ja kaikki tavara halutaan käyttää loppuun.

Vastaavia kirpputoritapahtumia ei Myllyojalla olla järjestetty, mutta pienissä myyjäisissä ekologisella periaatteella vapaaehtoisten valmistamia tuotteita on myyty.

– Tunnelma tapahtumassa oli hyvä ja väkeäkin kävi mukavasti. Uutta vastaavaa tapahtumaa ei toistaiseksi ole suunnitteilla, mutta selvästi tällaiselle on tarvetta.

– Parasta tapahtumassa oli lapset, jotka tulivat myymään vanhoja lelujaan, lisää Fedotoff.

KIRPPISGALLUP

Kysyimme Myllyojalla seurakunnan kesäkirpputorilla sekä Oulun Järkikirppiksellä kierrätystottumuksista.

 

Olga Savela
Käyn kirpputorilla ehkä joka toinen viikko. Ostan asioita ehdottomasti mieluummin käytettynä. Tänään en tullut etsimään mitään erityistä, mutta lapsille löytyi leluja. Kaveri vinkkasi tästä tapahtumasta niin käytiin katsomassa millainen se on.

 

Hanna Salo
Käyn kirpputorilla tosi harvoin, ehkä kerran puolessa vuodessa lähinnä vaatteita ostamassa. Ostan niitä sekä käytettynä, että uutena, mutta pyrin nykyään vähentämään turhan ostamista. Paras löytöni on mun ihan lemppari T-paita.

 

Veera ja Heidi Koskitalo
Tosi harvoin tulee käytyä kirpputorilla, ehkä kerran vuodessa. Aikoinaan tuli usein myytyä lasten tavaroita ja vaatteita kun lapset oli pieniä. Ei ole väliä, onko tuote uusi vai käytetty, mutta jos se löytyy käytettynä niin ostetaan mieluummin käytettynä.

 

  • Lue muita aiheeseen liittyviä juttuja:

Pienillä ympäristöteoilla on merkitystä

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulujoen seurakunta Seurakunnat