Earth Hour muistuttaa luonnon monimuotoisuuden tärkeydestä

Oulussa Earth Hour -tempauksessa on tarjolla valojen sammuttelua, iltapalaa ja messu kynttilän valossa sekä keväinen hetki hautausmaalla.

Oulun tuomiokirkossa vietetään messua kynttilänvalossa lauantai-iltana 23. maaliskuuta. Kuvaaja: Sanna Krook

Oulun ev.-lut. seurakunnat osallistuvat Earth Hour -tempaukseen lauantaina 23. maaliskuuta. Maailmanlaajuisessa ilmastotempauksessa sammutetaan symbolisena eleenä valoja tunniksi kello 20.30-21.30. Tarkoituksena on kiinnittää huomio ilmastonmuutoksen kiihtymiseen ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen.

Oulujoen seurakunta järjestää erityisesti lapsiperheille suunnatun Valomerkki-tapahtuman. Tapahtuma on perheystävälliseen aikaan jo kello 18 Hiuskassa. Ohjelmassa on iltapalaa kynttilän valossa, lelujen tekemistä kierrätys- ja luonnonmateriaaleista sekä leikkejä ympäri maailman. Tavoite on osoittaa, että ilmaston asia on koko maailman asia.

–  On tärkeää, että ilmastoasioita tuodaan esiin lempeällä tavalla ja tarjota ympäristö- ja kulttuurikasvatusta sekä lapsille että aikuisille. Voimme kasvattaa uutta sukupolvea, joka varjelee ympäristöä, jossa elämme. Viljele ja varjele, kuten Raamatussa sanotaan, lähetys- ja kansainvälisentyön ohjaaja Katja Haipus muistuttaa ja lisää:

–  Ilmastonmuutoksen vaikutukset koskettavat nimenomaan kaikkein köyhimpiä maita, ja usein sielläkin ne heikoimmassa asemassa olevat ihmiset kokevat vaikutukset voimakkaimmin.

Earth Hour näkyy myös hautausmailla, joissa valot sammutetaan tai valon määrän vähennetään huomioiden kuitenkin turvallisuusnäkökohdat.

–  Kevät etenee vauhdilla, joten hautausmaalla on ilman valoja tarjolla hieno keväinen hämärän hetki luonnon valossa, vs. hautaustoimen johtaja Sari Hirsikorpi sanoo.

Lisäksi Oulun tuomiokirkossa on tunnelmallinen messu kynttilänvalossa kello 20.30.

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n maailman suurin ilmastotapahtuma. Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä 2007. Suomessa se järjestettiin ensimmäisen kerran 2009.

Oulun seurakunnat ovat olleet mukana tapahtumassa alusta saakka. Osallistumalla Earth Hour -kampanjaan Oulun seurakunnat haluavat viestittää huolensa ilmastonmuutoksesta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää