Eero Pulkkinen sai partiolaisten sankarimerkin

Metsään eksyneen vanhuksen auttamisesta palkittu Eero Pulkkinen toimi partiossa opittujen taitojen mukaisesti.

Eero Pulkkinen vastaanotti sankarimerkin Pohjanmaan Partiolaisten kokouksessa.

Oululainen Eero Pulkkinen palkittiin muutama viikko sitten partiolaisten sankarimerkillä Pohjanmaan partiolaisten syyskokouksessa. Sankarimerkki on Suomen Partiolaisten korkein ansiomerkki, joka myönnetään hengenvaarassa olevan ihmisen auttamisesta.

– Olihan siinä onnea mukana, että satuin paikalle, kuvaa Pulkkinen vaatimattomasti tapahtumia, joiden perusteella sankarimerkki hänelle myönnettiin.

Partiotaidoista oli hyötyä, kun Pateniemen Polunpolkijoiden lippukuntaan kuuluva Pulkkinen kesken pyöräsuunnistuskisan havaitsi metsässä jo muutaman päivän kadoksissa olleen vanhuksen, joka oli kylmettynyt ja myös loukannut hieman itseään.

– Annoin hänelle urheilujuomaa, syötävää ja lämmintä päälle.

Seuraavaksi hän pysäytti kilpakumppanin ja yhdessä he saivat vanhuksen siirrettyä metsätien varteen, josta apuun hälytetty hoitohenkilökunta ja poliisi pääsivät hakemaan tämän turvaan.

– Vanhus oli kulkenut niin kauas, etteivät etsintäpartiotkaan olleet hoksanneet etsiä siltä alueelta.

Kyvystä toimia yllättävässäkin tilanteessa on kiittäminen pitkää kokemusta partiotoiminnassa. Ekaluokkalaisena sudenpentuihin liittyneelle Pulkkiselle on ehtinyt kertyä partiotaivalta 35 vuotta. Pulkkinen on edelleen partiotoiminnassa mukana, vaikkakin nykyään lähinnä projektiluontoisissa tehtävissä, kuten partiotaitokilpailuiden järjestelyissä.

Partiossa parasta on hänen mukaansa partioystävyys ja yhdessä toimiminen.

– Opitaan luottamaan omaan porukkaan ja kerätään luottamusta omaan tekemiseen.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää