Elämästä ja kuolemasta -podcastissa tutustutaan kirkon alojen ammattilaisiin

Oulun seurakuntayhtymän tuottamassa podcast-sarjassa kuullaan työntekijöiden tarinoita ja vastataan kysymyksiin, joita moni voi miettiä, mutta harva pääsee kysymään.

”Elämästä ja kuolemasta – Kirkon taivaalliset työpaikat” on Oulun seurakuntayhtymän tuottama uusi podcast-sarja, joka avaa kirkossa työskentelevien eri alojen ammattilaisten arkea henkilökohtaisesta näkökulmasta.

Sarjassa kuullaan työntekijöiden tarinoita ja vastataan kysymyksiin, joita moni voi miettiä, mutta harva pääsee kysymään. Jokaisessa jaksossa pureudutaan ajankohtaisiin, alalla vastaantuleviin puheenaiheisiin ja haasteisiin.

Kuulija pääsee sukeltamaan erilaisiin tehtäviin ainutlaatuisessa ympäristössä. Haastateltavana on Oulun seurakuntayhtymässä ja sen seurakunnissa työskenteleviä mielenkiintoisia persoonia.

Sarja alkaa toisen polven suntion eli seurakuntamestari Soile Kontion tarinalla, jossa hän kertoo kuinka ihmisen laskeminen maan poveen koskettaa joka kerta. Podcastin toisessa osassa kuullaan Heli Laitisen polku pikkupitäjän keittäjästä YK-joukkojen kokiksi ja edelleen seurakuntayhtymän pääemännäksi. Kolmannessa jaksossa erikoisammattimies Jari Väänänen kertoo, millaista on työ krematoriossa.

Muita sarjassa kuultavia tarinoita jakavat muun muassa diakoniatyöntekijä, lastenohjaaja, kanttori ja pappi.

Podcast-sarja tarjoaa inspiraatiota aikuisille ja nuorille aikuisille, jotka mahdollisesti pohtivat tulevaa ammattiaan tai työpaikkaansa sekä sitä, millaisten arvojen eteen haluaisivat tehdä töitä.

Uusi jakso ilmestyy kahden viikon välein torstaisin. Ensimmäinen jakso julkaistaan 23.2.2023.

Podcastia voi kuunnella Oulun seurakuntien verkkosivuilla osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/podcast sekä seuraavilla alustoilla:
Anchor: https://anchor.fm/kirkko-oulussa
Spotify: https://open.spotify.com/show/6nDhNLxAJmYP3tGW3qNQRo
SoundCloud: https://soundcloud.com/kirkko_oulussa/sets/elamasta-ja-kuolemasta

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää