Ensikertalainen Eveliina Kyllönen sai eniten ääniä Muhoksella

Muhoksen seurakunnassa äänestysprosentti on 17,4. 16–17-vuotiaista äänioikeuttaan käytti 6,6 prosenttia. Kirkkovaltuustossa suurin ryhmä on Kristillisten perusarvojen puolesta, jolla on uudessa valtuustossa 9 paikkaa.

Eveliina Kyllönen

Muhoksen seurakunta

  • Äänestysprosentti 17,4 (vuoden 2018 seurakuntavaaleissa 20,8)
  • 16–17-vuotiaiden äänestysprosentti seurakunnassa 6,6 
  • Eniten ääniä sai Eveliina Kyllönen Kristillisten perusarvojen puolesta -ryhmästä (63 ääntä, mikä on 6,9 % seurakunnan koko äänimäärästä)

 

”Olo on vähän häkeltynyt, kun kannatus oli näin suurta. Kirkkovaltuustossa olen ensikertalainen, mutta seurakunnan toiminta on kyllä minulle tuttua. Itsekin aion ottaa asioista selvää ja luotan myös siihen, että me untuvikot saamme opastusta, onhan valtuutetuista 14 uusia.

Ehdokkaaksi minua on kysytty jo moniin aiempiinkin seurakuntavaaleihin, mutta olen aina kieltäytynyt. Nyt suostuin. Olen ihmisenä muutenkin vastuunkantaja ja mukana monenlaisessa vapaaehtoistoiminnassa.

Itselleni tärkeitä ovat lapsiperheiden asiat. Itselläni on tuntuma siihen, mitä on lapsiperheiden arki. Muhoksen seurakunnassa on ollut aika virkeää perhekerhotoimintaa ja muuta toimintaa perheille. Kotiäitinä ollessani itsekin osallistuin kerhoihin.

En kirkkovaltuutettuna halua edistää minkään yhden ainoan ryhmän asioita. Onko seurakunnan tarjoama toiminta seurakuntalaiset saavuttavaa, ovatko kaikki toimintaan tervetulleita, onko kiinteistöjen ja työntekijöiden määrä järkevällä tasolla, onko talous kestävällä pohjalla – tämän suuntaiset asiat minua valtuutettuna ainakin mietityttävät.

On hyvä huomata, että kaikkea ei tarvitse muuttaa. Mielestäni meillä Muhoksella on seurakunnassa kaikki aika hyvin.

Isommalta paikkakunnalta Muhokselle palanneena on ollut hienoa huomata, miten seurakunta, kunta ja järjestöt tekevät yhteistyötä. Yksinään ne olisivat pieniä toimijoita, mutta yhteistyöllä on mahdollistettu muun muassa tapahtumia ja leirejä.”

 

Muhoksen kirkkovaltuusto 20232026

Kristillisten perusarvojen puolesta

Eveliina Kyllönen 63 ääntä

Jari Mehtälä 44

Lea Kinnunen 43

Aino Ervasti 42

Pekka Alasaarela 38

Sirkku Löppönen 38

Matias Vatjus 28

Mikko Joensuu 23

Jani Kettukangas 18

 

Kirkko keskellä arkea

Anja Hämäläinen 56

Raili Haapasalo 53

Raili Männikkö 38

Pirkko Mattila 34

Leena Tuomaala 25

Kaarlo Saarenpää 23

Minna Väätäjä 16

 

Kotiseurakunta yhteinen asiamme

Lea Korkala 48

Raija Kauppila 41

Jussi Tuusa 30

Petri Aho 23

 

Yhteisvastuu

Hannele Repo 37

Esko Jaukka 22

Hanne-Mari Huusko 20

 

Kaikkien seurakuntien vaalitulokset ovat luettavissa valtakunnallisilta seurakuntavaalisivuilta https://www.seurakuntavaalit.fi/tulokset


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää