Risto Sääskilahti on Limingan ääniharava

Limingan seurakunnassa äänestysprosentti on 23,7. 16–17-vuotiaista äänioikeuttaan käytti 21,3 % prosenttia. Kirkkovaltuustossa suurin ryhmä on niukasti Kristillisten perusarvojen puolesta, joka sai läpi 12 ehdokasta. Katse-listalta valtuustoon pääsi 11 ehdokasta.

Limingan seurakunta

  • Äänestysprosentti 23,7 (vuoden 2018 seurakuntavaaleissa 23,0)
  • 16–17-vuotiaiden äänestysprosentti seurakunnassa 21,3 
  • Eniten ääniä sai Risto Sääskilahti Kristillisten perusarvojen puolesta -ryhmästä (98 ääntä eli 7,6 prosenttia seurakunnan koko äänimäärästä)

 

”Tässä on tavallinen perheenisä ihmeissään: äänimäärä tuli täytenä yllätyksenä. Nöyrällä ja oppivaisella mielellä lähden luottamustehtävää hoitamaan. Kiitän luottamuksesta ja teen parhaani ollakseni luottamuksen arvoinen.

Olen ollut Limingan kirkkovaltuustossa kerran aikaisemmin, parikymmentä vuotta sitten. Asiat ovat varmasti muuttuneet niistä ajoista, joten uutena valtuutettuna opeteltavaa riittää. Toivon eri ryhmittymien välille hyvää yhteishenkeä, jotta pystymme tekemän seurakunnan kannalta hyviä päätöksiä.

En näin äkkiseltään osaa eritellä syitä liminkalaisten korkeaan äänestysaktiivisuuteen. Yksi selitys ehkä on kotoa saatu malli: jos vanhemmat äänestävät, lapsetkin oppivat käyttämään äänioikeutta. Itsekin opin kotona, että äänestäminen on tärkeää. Isäni oli mukana monissa luottamustoimissa. Hänen kauttaan näin yhteisten asioiden hoitoa ja huomasin, että asioihin voi oikeasti vaikuttaa. Kodinperintö voi olla yksi tekijä, joka sai liminkalaisia liikkeelle seurakuntavaaleissa.

Kirkkovaltuusto tekee tärkeimmät taloutta koskevat päätökset ja luo puitteita seurakunnan toiminnalle. Ainakin kiinteistöihin liittyviä päätöksiä on edessä tulevina neljänä vuotena. Haasteita voi olla, mutta meillä varmaan vähemmän kuin monessa muussa seurakunnassa, onhan Liminka kasvava ja ikärakenteeltaan nuori kunta.

Seurakunnan pitää mielestäni satsata erityisesti lasten ja nuorten tukemiseen. Kerhoja, kuoroja ja muuta toimintaa onkin järjestetty aika vireästi. Myös heikompiosaisten auttaminen ja perheiden auttaminen kriiseissä ovat mielestäni seurakunnan tärkeitä painopistealueita. Siinä seurakunta tekee tärkeää työtä. Tällä hetkellä tuntuu, että ei avuntarve tästä ainakaan vähene, päinvastoin.”

 

Limingan kirkkovaltuusto 20232026

Kristillisten perusarvojen puolesta

Risto Sääskilahti 98 ääntä

Miika Korkiakoski 95

Jenni Hintsala 90

Juha Kurtti 66

Salla Timlin 38

Liisa Karhumaa 36

Jani Rantala 35

Matti Jääskeläinen 30

Tanja Hietala 25

Kalevi Nevala 24

Kaisu Karhumaa 24

Maria Koivukangas 24

 

Katse

Tiina Saukkoriipi-Haapala 69 ääntä

Leena Tuuri 52

Sirkka Puusaari 47

Kerttu Weissenfelt 47

Mari Ansamaa 38

Martti Junttola 34

Riikka Kilpeläinen 34

Juuso Raitio 33

Esa Kojo 32

Jukka Maalo 30

Arja Ansamaa 30

 

Kaikkien seurakuntien vaalitulokset ovat luettavissa valtakunnallisilta seurakuntavaalisivuilta https://www.seurakuntavaalit.fi/tulokset


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää