Frans Kinnunen toivoo vapaaehtoisille suurempaa roolia seurakunnissa

Vapaaehtoistyön lisäksi Haukiputaan seurakuntapastorin viransijaisena toimivan Kinnusen sydän sykkii lähetystyölle.

 

 

Jos Haukiputaan seurakuntapastorin viransijaisena toimiva Frans Kinnunen saisi päättää, hän antaisi vapaaehtoisille enemmän tilaa ja vastuuta seurakunnissa.

Hän luottaa vahvasti vapaaehtoisten osaamiseen, tietotaitoon ja ideointikykyyn.

Tämä vaatii toki asennemuutosta kaikilta: ajatusta pitää saada käännettyä pois siitä, että me työntekijät olemme tietopankkeja, jotka osaavat automaattisesti kaiken.

Kinnunen vastaa Haukiputaalla lähetystyöstä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että hän osallistuu tiiviisti erilaisiin tapahtumiin ja lähetystyöryhmän kokouksiin.

Hän on myös aktiivisesti mukana kaikissa tapahtumissa, joita evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestöt järjestävät yhteistyössä Haukiputaan seurakunnan kanssa. Läheisenä työparina toimii lähetyssihteeri.

 

”Täällä saa tehdä töitä omalla tavallaan.”

Aikaisemmin Muhoksella ja Lohtajalla nuorisopastorina työskennellyt Kinnunen kertoo, että uusi työ on antanut uutta perspektiiviä ja laajentanut ymmärrystä siitä, miten monipuolista lähetystyö on.

Se ei tarkoita pelkästään evankeliumin saarnaamista. Lähetystyö pyrkii auttamaan ihmislähtöisesti paikan päällä erilaisissa arkisissa asioissa.

Torniosta kotoisin oleva kahden lapsen isä kehuu Haukiputaan seurakunnan tunnelmaa ja työilmapiiriä.

Täällä saa tehdä töitä omalla tavallaan. Jokainen voi luottaa siihen, että työt tulevat varmasti tehdyksi.

Parasta tässä työssä on ihmisten kohtaaminen ja uuden oppiminen. On mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkia tehtävänkuvia seurakuntapastorin työhön sisältyy.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää