Haukiputaan vanhalle hautausmaalle nousi uusi risti talkoovoimin

Haukiputaan vanhan hautausmaan kunnostuksesta vastannut talkooporukka on vastannut myös hautausmaalle nousseesta rististä.

Kuvassa talkoolaiset Pekka Kropsu, Pertti Pikkuhookana, Terttu Isohookana, kirkkoherra Jaakko Tuisku ja Matti Raatikainen. Talkooporukkaan kuuluvat myös Heikki Kropsu, Sauli Penttilä, Sirkka Katiska, Kaisu Suvanto, Markku Rautio, Antti Saloranta ja Einari Jämsä.

Haukiputaan vanha hautausmaa on ollut käytössä kahdensadan vuoden ajan, sen viimeisin hauta on vuodelta 1890.

Kuluvana syksynä seurakuntaneuvosto päätti ristin hankkimisesta hautausmaalle. Muutaman vuoden ajan hautausmaata siistinyt talkooporukka lupasi hankkia ristin. Hautausmaalle 13. marraskuuta pystytetty risti onkin tehty talkootyönä ja lahjoitusmateriaaleilla.

Ristin suunnittelusta ja valmistelusta vastasivat Hilkka Ojalehto ja Pekka Kropsu.

Sauli Penttilä Peltimyllystä teki kuparihatun ristille. Metallijalasta on kiittäminen Soimet Oy:tä ja Pekka Meriläistä puutavarasta.

Terva saatiin Ylikiimingin kotiseutuyhdistykseltä, puutärpätti ja vernissa Haukiputaan väristä.

Tulevaisuudessa talkooporukalla on suunnitteilla uurnalehto ja siihen liittyvää siistimistyötä.

Vanhaan hautausmaahan voi tulla tutustumaan. Alueella on kaksi vanhaa suojeltua puuta ja polkua pitkin voi kiertää koko hautausmaan.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää