Henri Oksanen vaihtoi lähetys- ja kansainvälisen työn nuorisotyöhön

Syksyllä Limingassa aloittanut Henri Oksanen suunnittelee nuorten aikuisten matkaa Viroon.

Nuorisotyössä vuosi 2022 taitaa alkaa etätoiminnan merkeissä, sellaiseen suuntaanhan koronatilanne on menossa, harmittelee Henri Oksanen.

– Kokemuksesta toisaalta tiedän myös sen, että osalle nuoria on mieluisampaa olla paikalla etätapaamisissa kuin perinteisissä pienryhmätapaamisissa. Joillekin tapaamiset netissä voivat olla vain valju korvike kasvokkain kohtaamiselle, mutta joillekin ne sopivat oikein hyvin.

Hiljattain koronatilanteen vuoksi peruttiin kovasti odotettu nuorten viikonloppuleiri.

– Raskain mielin se päätös tehtiin, sanoo syyskuussa Limingan seurakunnan uutena nuorisotyönohjaajana aloittanut Oksanen.

Hän toiminut muun muassa kolmisen vuotta perhekotityöntekijänä sijoitettujen lasten hoitolaitoksessa sekä 11 vuotta Raahen lähetys- ja kansainvälisen työn sihteerinä.

– Lähetys- ja kansainvälisyystyö oli mieluisaa ja merkityksellistä, mutta tehtyäni kahden vuoden pätkän nuorisotyönohjaajan sijaisuutta myös nuorisotyö alkoi houkuttaa. Ajattelin, että minulla voisi vielä olla annettavaa nuorille.

– Koen mielekkääksi haasteeksi esimerkiksi lähentää seurakunnan perustyötä ja nuorisotyötä; ne ovat huolestuttavan monessa seurakunnassa kovin erillään.

Oksasta innostaa myös tuoda nuorisotyöhön lisää kansainvälistä näkökulmaa.

– Olisi mielenkiintoista yhyttää jollakin lailla myös nuorisotyö ja kansainvälinen työ, sillä nuoria ei välttämättä saa mukaan seurakuntien perinteisiin lähetystapahtumiin.

Oksasen edellisessä seurakunnassa toimivaksi tavaksi osoittautui esimerkiksi Tansanian-matka. Afrikkaan suuntautuvasta matkasta ei Limingassa tällä hetkellä ole suunnitelmia, mutta Oksanen on mukana suunnittelemassa rovastikunnallista nuorten aikuisten matkaa Viroon.

– Ajatuksena on, että ensi kesänä lähtisi bussillinen porukkaa Viron kirkon ja Viron Lähetyskeskuksen järjestämälle Life-nuortenleirille.

Verkostoja Oksasella on jo entuudestaan, sillä Raahen seurakunnalla oli aktiivista ystävyysseuratoimintaa Viroon, missä pidettiin muun muassa rippikoulu.


Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää