Hiippakunnallinen lähetysjuhla kokoaa mission, musiikin ja keskusteluiden ääreen Ranualle

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia vietetään 25.–27. elokuuta Ranualla. Vuosittain järjestettävät lähetysjuhlat tarjoavat kansainvälisiä vieraita, lähetystyöntekijöiden puheenvuoroja sekä värikästä musiikkia. Tämän vuoden juhlien teema on Silmiesi alla.

Lähetysjuhlat kerää yhteen kirkon lähetyksen ja kansainvälisen työn tekijöitä, tukijoita sekä seurakuntalaisia erityisesti Pohjois-Suomesta. Tapahtuman pääpaikkana toimii Ranuan kristillinen opisto.

Tapahtuman järjestää Oulun hiippakunta yhteistyössä Ranuan seurakunnan ja Rovaniemi-Koillismaan rovastikunnan kanssa. Ohjelmavastuussa ovat myös kirkon lähetysjärjestöt sekä Kirkon Ulkomaanapu.

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlat on Suomen ainoa hiippakunnallisella tasolla järjestettävä lähetyksen ja kansainvälisen työn kesätapahtuma.

Oulun hiippakunnan kansainvälisen työn hiippakuntasihteeri Matti Laurila iloitsee, kuinka pieni Ranuan seurakunta on ottanut melko suuren haasteen vastaan, samoin Ranuan kristillisen opiston työntekijöitä on ollut hienolla tavalla seurakunnan apuna.

Ranuan seurakunnan kirkkoherra Pentti Kallioranta kertoo, että Ranuan seurakunta valmistelee juhlia innostuneella mielellä. 

Egyptistä lähetysjuhlille saapuva paikallisen raamattuseuran pääsihteeri Amir Elhamy saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja tuo terveisiä Egyptin kristityiltä. 

– Egyptissä toimii vahvoja kirkkoja, joille Raamattu on tärkeä ja läheinen. Pipliaseuran työlle on siellä paljon kysyntää. Tällä hetkellä haasteena on maan vaikea taloustilanne, kun Raamattujen painokustannukset ovat yli kaksinkertaistuneet Egyptin valuutan devalvoinnin vuoksi. 

Tapahtuman pääpäivänä lauantaina kello 15 on ohjelmassa Oulun hiippakunnan piispan Jukka Keskitalon juontama keskustelutilaisuus Katse maailman tulevaisuuteen. Keskustelijoina ovat Suomen Lähetysseuran Felm-keskuksen toiminnanjohtaja Satu Haapanen, Ranuan kunnanjohtaja Tuomas Aikkila sekä kesäkuussa Puolustusvoimien kenttäpiispana aloittanut Pekka Asikainen. Keskustelu kulkee maailman tulevaisuuteen ja arkiseen luottamukseen liittyvissä aiheissa.

Lauantain keskeiseen ohjelmaan kuuluu myös kello 16.30 alkava tilaisuus Näköaloja maailmanlaajaan missioon, jossa puhujina ovat Egyptin Pipliaseuran pääsihteeri Amir Elhamy, Kirkon Ulkomaanavun asiantuntija Ulla Oinonen sekä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lähetysjohtaja Ville Auvinen.

Lauantai-ilta huipentuu Silmiesi alla -messuun kello 18, joka toteutetaan afrikkalaisena gospelmessuna. Messun toimittavat Ranuan kirkkoherra Pentti Kallioranta sekä Rovaniemen-Koillismaan lääninrovasti, Kuusamon kirkkoherra Taina Manninen. Musiikista vastaavat Veli-Matti Rautakoski sekä Pekka Simojoki. Simojoki pitää aiemmin lauantaina myös oman, koko perheen konsertin kello 13.30.

Perjantaina on mahdollista tutustua Ranuan lentokentällä lähetyslentäjän lentokoneeseen ja kuulla Lähetyslentäjät ry:n työstä.

Sunnuntaipäivä alkaa perinteisellä messulla Ranuan kirkossa kello 10 ja päättyy kirkkokahveihin Ranuan seurakuntatalolla kello 11.30.

Lisätietoa esimerkiksi puhujavieraista Ranuan seurakunnan verkkosivuilta 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää