Jaakko Tuisku asetetaan Karjasillan seurakunnan kirkkoherran virkaan  

”Toivon Jaakko Tuiskun virkaanasettamismessusta juhlaa, jossa seurakuntaa on paljon paikalla”, toteaa piispa Jukka Keskitalo. Messu, ruokailu ja juhla 18. helmikuuta Karjasillan kirkossa ovat kaikille avoimia tilaisuuksia.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo asettaa Jaakko Tuiskun seurakunnan kirkkoherran virkaan sunnuntaina 18. helmikuuta Karjasillan kirkossa kello 10 alkavassa messussa.

Heti messun jälkeen vietetään yhteistä ruokailua sekä juhlaa Karjasillan kirkon seurakuntasaleissa. Sekä messu, ruokailu että juhla ovat kaikille avoimia tilaisuuksia.

– Karjasillan seurakunnassa käytiin syksyllä kirkkoherranvaali, joka sai poikkeuksellisen paljon huomiota. Seurakuntalaiset kävivät lisäksi äänestämässä vaalissa aktiivisesti. Vaali osoitti, että seurakuntalaiset voivat kokea kirkkoherran valitsemisen tärkeäksi myös isossa oululaisessa kaupunkiseurakunnassa. Toivon Jaakko Tuiskun virkaanasettamismessusta juhlaa, jossa seurakuntaa on paljon paikalla, piispa Keskitalo sanoo.

Juhlamessun toimittaa piispa Jukka Keskitalo. Jaakko Tuisku saarnaa messussa.

Virkaan asettamisessa avustavat Oulun tuomiorovastikunnan lääninrovasti Niilo Pesonen, Karjasillan seurakunnan kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Päivi Tuomivaara, Oulun seurakuntien johtava sairaalapappi Juha Kyllönen sekä Karjasillan seurakunnan eläkkeelle jäänyt kirkkoherra Juhani Lavanko.

Musiikista vastaa kanttori Juha Soranta, ja musiikissa avustaa Cantio Laudis -kuoro. Lisäksi mukana eri palvelutehtävissä on paljon seurakunnan työntekijöitä sekä vapaaehtoisia.

– Minulta on kysytty, jännitänkö tulevaa virkaan asettamista. Se on hyvä kysymys, sillä siitä on tulossa koko seurakunnan iso juhla. Tilaisuus on minulle myös henkilökohtaisesti tärkeä ja merkityksellinen. Vaativankin tehtävän äärellä saan luottaa, että hyvä Jumala siunaa ja varjelee työtäni sekä minua myös ihmisenä. Toivon että mahdollisimman moni voisi kokea kutsun tulla paikalle. Yhdessä rakennetaan tulevaisuuden seurakuntaa, Tuisku kertoo.

Jaakko Tuisku on aloittanut Karjasillan seurakunnan kirkkoherrana vuoden alusta alkaen. Tuisku valittiin viime lokakuussa toimitetussa vaalissa kirkkoherran virkaan selkeällä äänierolla. Virkaan oli kolme hakijaa.

Tuisku työskenteli ennen valintaansa Karjasillan seurakunnan kirkkoherraksi Haukiputaan seurakunnan kirkkoherrana. Hänellä on yli 21 vuoden ajalta pappiskokemusta Pudasjärven, Kajaanin, Kempeleen, Karjasillan, Lumijoen ja Haukiputaan seurakunnista. Hänet on vihitty papiksi Oulun tuomiokirkossa kesäkuussa 2002.

Jaakko Tuiskun virkaanasettamismessua voi seurata suorana Virtuaalikirkko.fi-sivustolla.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää