Joulu on mielentila

Jouluradio on kasvanut vuosikymmenten aikana kansainväliseksi brändiksi, joka soi Suomen lisäksi jopa 175 eri maassa. Se ilahduttaa Jouluradion muoria Riitta Kalliorinnettä.

Jouluradion perustaja, Jouluradion muoriksi itseään kutsuva Riitta Kalliorinne kuratoi joulumusiikkia suomalaisille jo 20. kerran. 

Espoon, Helsingin ja Vantaan alueelta vuonna 2003 radiona startannut media on kasvanut vuosikymmenten aikana kansainväliseksi brändiksi, joka pitää sisällään 10 erityyppistä joulumusiikkia soittavaa kanavaa. Suomen lisäksi jouluradio soi jopa 175 eri maassa. 

Kanavan ensimetreillä mediamaailma oli hyvin erilainen kuin nyt. 

Internet ei ollut vallannut olohuoneita nykyisessä laajuudessaan. Ei ollut olemassa sosiaalista mediaa tai suoratoistopalveluja. Tosiasia on myös se, että joululaulut eivät vielä vuosituhannen vaihteessa olleet kovin suosittuja radiosoitossa. Niitä soitettiin korkeintaan joulunpyhinä, Kalliorinne muistelee. 

Kalliorinteen suhde joululauluihin on kasvanut vuosien varrella ammatilliseksi. Joulumusiikki on ollut kuitenkin aina tärkeä elementti joulunvietossa. 

Muistan, että olen lapsena kysynyt äidiltä, että joko saa laulaa joululauluja. Nykyään pidän siitä, että Jouluradio täyttää joulun tunnelman tarpeen täydellisesti. Joskus Jazzjoulu on ainoa oikea kanava tiettyyn hetkeen, ja kun lapsenlapset tulevat kylään, laitetaan soimaan Lasten jouluradio. Joulu on minulle mielentila, jossa musiikilla on iso rooli. 

Vuodenvaihteessa eläkkeelle jäävä Kalliorinne on ylpeä siitä, että Jouluradion vaikutuksen myötä joulumusiikki on tänä päivänä todella suosittua. 

Jouluradio on pystynyt toiminnallaan tekemään Suomelle pienen kulttuuriteon. Olemme tuoneet kristillisen joulun sanomaa lähemmäs ihmisiä joulumusiikin kautta erittäin luontevasti ja helposti vastaanotettavalla tavalla.

  • Jouluradio kuuluu Oulussa taajuudella 91,6 MHz tai nettiradion kautta osoitteessa jouluradio.fi. Riitan elämää voi seurata Instagramissa @jouluradion_muori.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää