Jumalanpalveluksiin osallistuvien määrää rajoitetaan, yleisötilaisuuksiin koronapassilla

Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin on tullut uusi osallistujamäärärajoitus. Oulun seurakunnissa sisätiloihin otetaan vain kolmasosa tilan enimmäisosallistujamäärästä.

|

Oulun seurakuntien  jumalanpalveluksissa sekä kirkollisissa toimituksissa kuten kasteessa, avioliittoon vihkimisessä ja hautaan siunaamisessa otetaan käyttöön uusi väkimäärärajoitus.

Sisätiloissa järjestettäviin jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin saa ottaa enintään 1/3 siitä enimmäisosallistujamäärästä, joka tiloihin mahtuisi normaalioloissa.

Yleisötilaisuuksiin, kuten Kauneimpiiin joululauluihin sekä konsertteihin, voidaan ottaa ihmisiä tilojen sallimissa rajoissa, mikäli osallistujilta edellytetään koronapassia.

Oulun seurakunnat huolehtivat koronapassien tarkastuksista tilaisuuksissaan. Jos konsertilla tai tapahtumalla on ulkopuolinen järjestäjä, koronapassien tarkastamisesta huolehtii ohjelmantuottaja.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta. Sen voi ladata omalle älylaitteelle tai tulostaa paperille. Tarvittaessa paperisen version voi pyytää terveydenhuollosta.

Maskin käyttöä suositellaan voimakkaasti kaikille yli 12-vuotiaille rokotussuojan tasosta riippumatta.

Kaikessa seurakuntien toiminnassa kiinnitetään lisäksi huomiota riittäviin turvaväleihin.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto teki viime viikon perjantaina päätöksen rajoittaa asiakas- ja yleisötilojen käyttöä Pohjois-Pohjanmaan kunnissa, sillä maakunnan koronatilanne on heikentynyt nopeasti ja terveydenhuollon kantokyky on uhattuna.

Avin linjauksen mukaan Pohjois-Pohjanmaan kunnissa on kiellettyä järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Yleisötilaisuuden tai kokouksen saa järjestää tätä isommalle joukolle ihmisiä, mikäli heiltä edellytetään koronapassia.

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on ohjeistanut alueensa seurakuntia viranomaisten päätösten johdosta.

Rauhan Tervehdyksen ilmestymisalueen seurakunnista Lumijoki on ottanut jo marraskuussa käyttöön koronapassin seurakunnan yleisötilaisuuksissa kuten konserteissa ja Kauneimmat joululaulut-tilaisuuksissa.

Tyrnävän seurakunta on päättänyt perua kaikki ei-välttämättömät yleisötilaisuudet 5.1.2022 saakka. Esimerkiksi loppuvuoden konsertit ja Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet perutaan.

Limingan seurakunta kertoo nettisivuillaan, että se ei ota käyttöön koronapassia. Muunlaisia koronatoimia sen sijaan aiotaan toteuttaa: esimerkiksi Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia järjestetään ulkona.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää