Karjasillan nuorten rippikoulumessu nähdään televisiossa

YLE taltioi nuorten rippikoulumessun Karjasillan kirkossa helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina ja messu nähdään televisiossa 19. helmikuuta. Messussa kuullaan nuoria laulajia ja soittajia.

Karjasillan seurakunnan rippikoululaiset kokoontuivat ensimmäiseen nuorille suunnattuun yhteiseen messuun, jonka teemana on Jumalan rakkaus rippikoulun ytimessä.

YLE taltioi nuorten rippikoulumessun Karjasillan kirkossa helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina ja ohjelma nähdään kokonaisuudessaan YLE TV 1-kanavalla 19.2. kello 10.

Messun toteutuksessa oli mukana seurakunnan isosia ja nuorisotyöntekijöitä.

Musiikista vastasivat kanttori Riitta Piippo, Madetojan musiikkilukion tyttökuoro johtajanaan Elina Kärki sekä Oulun seurakuntien, Konservatorion ja Oulu-opiston puhallinorkesteri Viventi johtajinaan Oulu-opiston musiikinopettaja Esa Lappi ja Oulun konservatorion käyrätorvensoiton lehtori Sauli Orbinski.

Liturgina toimi Pekka Mustakallio ja saarnasta vastasi Iida Glumoff.

Viventi on kolmen toimijan yhteinen edustusorkesteri

Oulun konservatorio, Oulun seurakunnat sekä Oulu-opisto ovat jo vuosikymmenten ajan tehneet yhteistyötä, jolla ylläpidetään puhallinsoiton opetusta ja orkesteritoimintaa Oulun alueella.

Viventi on näiden kolmen toimijan puhallinorkestereiden edustuskokoonpano, jossa musisoivat niin ammattiin opiskelevat muusikonalut, kuin jo pidemmälle ehtineet harrastajat.

Viventi henkii Pohjois-Suomessa muutoinkin aktiivista puhallinmusiikin harrastusta parhaimmillaan, ja tavoittelee soitossaan erityisen korkeaa laatua.

Puhaltimet taipuvat monenlaiseen musiikkiin

Nuorten messun alkumusiikkina kuullaan Viventin esittämänä A L´Eglise (In The Church).

– Tässä alun perin pianolle sävelletyssä teoksessa on runsaasti kauniita puhallinvärejä. Kyseisessä sovituksessa melodia kuullaan koraalina vuorotellen vaski- ja puupuhaltimien välillä, sanoo Oulun seurakuntayhtymän soittokunnan ja musiikkikoulun toiminnanohjaaja Pauliina Sormunen.

Ehtoollisen aikana Viventi tulkitsee The Seal Lullaby -kappaleen.

– Tämä rakastettava ja unenomainen kehtolaulu vangitsee kuulijansa nukkumaan keinuttelevan äidin aaltoilevaan rytmiin. Teos on saanut inspiraationsa klassisesta Rudyard Kiplingin runosta, taustoittaa Sormunen.

Päätösmusiikkina kuullaan To my Country yhdessä Viventin puhallinsoitinten ja urkujen säestyksellä.

– Koraali alkaa teeman esittelyllä hiljaisesti vaskisoittimilla, teos kasvaa puupuhaltimien liittyessä teemaan ja huipentuu urkujen liittyessä teemaan, kuvailee Sormunen.

  • Messu Karjasillan kirkosta Yle Tv 1- kanavalla sunnuntaina 19.2. kello 10. Taltiointi on katsottavissa Yle Areenassa vuoden ajan.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää