Kehtolaulukonsertilla kerätään varoja Ukrainan sodan uhreille

”Lauluja laulaessa tuntuu, kuin olisin sylissä. Uskon, että kaikilla ihmisillä on tarve kokea läheisyyttä ja turvaa ja nämä laulut välittävät sitä”, Raimo Paaso kuvaa.

Oulun tuomiokirkossa järjestetään kehtolaulukonsertti lauantaina 26. maaliskuuta kello 21.30. Kyseessä on Raimo Paason levynjulkaisukonsertti, joka kantaa nimeä Pieni ihminen. Konsertin nimikkolaulun on sanoittanut Pia Kaitasuo ja teoksen on säveltänyt Miikka Lehtoaho, joka on myös sovittanut kaikki konsertin kappaleet.

– Sydämessäni on nuoresta saakka kytenyt ajatus siitä, että voisin joskus levyttää kehtolauluja, Raimo Paaso sanoo.

Paaso on lukuisia kertoja kokenut musiikin ihmeellisen voiman elämässään. Musiikki puhuu Paason mukaan usein silloin, kun sanoja ei ole. Kerran hänen 3-vuotias tyttärensä putosi isosiskon sylistä lattialle ja joutui teho-osastolle saatuaan aivovamman. Siellä lapsen kipua mitattiin erilaisilla mittareilla.

– Kun hyräilin kehtolauluja ja silitin lasta, lapsi rauhoittui ja kipu lieveni. Se oli minulle vahva viesti, Paaso muistelee.

Pieni ihminen -kehtolaululevy julkaistaan huhtikuussa 2022 sähköisissä jakelukanavissa, kuten Spotifyssa ja iTunesissa ja laulut esitetään nyt julkisesti ensimmäistä kertaa. Kehtolaulukonsertin musiikissa Paasoa puhuttelee erityisesti laulujen rauhallinen poljento.

– Lauluja laulaessa tuntuu, kuin olisin sylissä. Uskon, että kaikilla ihmisillä on tarve kokea läheisyyttä ja turvaa ja nämä laulut välittävät sitä, Paaso kuvaa.

Tässä levottomassa ja ahdistavassa maailmassa on Paason mukaan tilaa kehtolaulukonsertille enemmän kuin koskaan aiemmin.

– Haluan tehdä oman osani siinä, että ihmisillä olisi mahdollisuus levätä ja nukahtaa turvallisessa tunteessa unen ihmeelliseen maailmaan. Nyt, 50-vuotiaana, olen tähän kaikkeen valmis.

Konserttipäivänä vietetään maailmanlaajuista Earth Hour -päivää. Tuolloin eri puolilla maailmaa sammutetaan valot tunnin ajaksi. Näin osoitetaan, kuinka huoli ilmastosta ja luomakunnasta koskettaa ihmisiä kaikkialla.

Myös Oulun tuomiokirkossa valot sammuvat ja kello 20.30 vietetään messua hämärässä kynttiläehtoolliskirkon merkeissä. Kirkkoon voi jäädä hiljentymään ja odottamaan konsertin alkua suoraan messun jälkeen. Kello 21.30 alkaa rauhallinen kehtolaulukonsertti, jonka kesto on 30 minuuttia.                                                                                        

Konserttiin on vapaa pääsy, mutta ovella myydään 10 euron hintaista ohjelmaa, josta osa lahjoitetaan Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainan sodan uhrien auttamiseen. Konsertin kesto on 30 minuuttia.

Konseertissa esiintyvät Raimo Paaso, laulu, Miikka Lehtoaho, sovitukset, piano, matkaharmooni, Paula Nurila, oboe ja englannintorvi sekä Antti Zelensky, kitara.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää