Kiimingissä aukesi uusi vapaaehtoistehtävä: nyt tarvitaan videokuvaajia

Seurakuntamestari Jenny Jurvakainen (kuvassa) tarttui videokameraan, kun koronaepidemia alkoi. Hän uskoo, että jumalanpalveluksien kuvaamisen oppii, vaikka aiempia taitoja ei olisikaan.

Jurvakainen Jenny

Koronarajoitusten lieventäminen merkitsee Jenny Jurvakaiselle sitä, ettei hän ehdi enää kameran taakse striimaamaan eli videokuvaamaan jumalanpalveluksia verkkoon.

Pestiin pyydetäänkin nyt Kiimingissä vapaaehtoisten apua. Innostuneet saavat perehdytystä tehtävään.

Tästä päivästä alkaen seurakuntalaiset voivat osallistua jälleen jumalanpalveluksiin paikan päällä kirkossa. Jurvakaisen ja hänen kollegoittensa työt pyhäaamuna kirkossa ovat hiljalleen palautumassa sellaisiksi, kuin ne olivat ennen koronaepidemian alkua, mutta striimauksia jatketaan kesälläkin.

Turvallisuusohjeet tartuntariskin minimoimiseksi työllistävät heitä messuissa vielä lisää.

Jurvakainen ennätti striimata jumalanpalveluksia reilun kahden kuukauden ajan. Kun kuvaus maaliskuussa lankesi seurakuntamestareille, Jurvakaisen ensimmäinen tunne oli kauhistus: miten osaan, kun videointi on aivan uutta?

– Ihan mukavasti on kuitenkin mennyt. Aivan niin haastavaa kuvaus ei ole ollut kuin ensi alkuun ajattelin. Tärkeä ohje oli: älä siirrä kameraa liian nopeilla liikkeillä. Toimi rauhallisesti.

Jurvakainen luottaa, että vapaaehtoiset oppivat kuvaamista siinä missä seurakuntamestaritkin.

– Jumalanpalvelus käydään etukäteen läpi sitä toimittavien henkilöiden kanssa. He kertovat toivomuksiaan esimerkiksi siitä, mitä kuvataan virsien ja rukouksien aikana.

Jurvakaisen mukaan vapaaehtoinen voi kehittää kuvaamista mielikuvituksensa avulla, vaikka Kiimingin kirkossa kameroita on vain yksi käytössä. Kuvaus tehdään ylhäältä urkuparvelta.

Striimatut jumalanpalvelukset ovat olleet korona-aikana suosittuja, mikä on kannustanut Jurvakaista opettelemaan kameran käyttämistä lisää.

Jos striimaus vapaaehtoistehtävänä kiinnostaa, yhteyttä voi ottaa kirkkoherra Pauli Niemelään, p. 040 579 3246.

 

Vapaaehtoisia striimajia tarvitaan, sillä jo ensi sunnuntaina 7.6. jumalanpalveluksiin on tulossa kirkkokansaa eivätkä seurakuntamestarit ehdi enää kuvaustyöhön.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää