Kiimingissä jalat pysyvät lämpiminä

Kimingin seurakunnan lähetystyö sai tammikuun lopussa valtavan sukkalahjoituksen. Lähetyssihteeri Katri Tuomiharju saattoi vain ihastella ahkeran kutojan kädentöitä. Sukkia haluttaisiin antaa muun muassa Vienan Karjalan Tiksan-kylän lapsille, mutta korona vaikeuttaa leiriyhteistyötä.

Lahjoitukset lähetystyölle eivät ole harvinaisia Kiimingissäkään, mutta tammikuun lopussa lähetyssihteeri Katri Tuomiharju sai ottaa vastaan peräti viisi laatikollista erivärisiä ja erikokoisia villasukkia. Niiden takana on oululainen käsitöiden harrastaja Siiri Huotari.

Tuomiharju kertoo, että lähetystyö saa jatkuvasti lahjoituksia, mutta Huotarin laatikot pysäyttivät runsaudellaan.

– Kysehän on useista kymmenistä villasukista, hän ihastelee.

Villasukille löytyy käyttöä, Tuomiharju toteaa.

– Oulun seurakuntien käsityökauppa Silimukka myy käsitöitä lähetystyön hyväksi. Lähetystyöllä on oma myyntipöytänsä toukokuussa Oulussa järjestettävillä Kirkkopäivillä ja villasukkia on kiva antaa myös lahjaksi, kun seurakunnassa käy vierailijoita.

– Villasukille olisi käyttöä myös Vienan Karjalan Tiksan-kylän lapsilla, joita olemme tavanneet yhteisillä leireillä. Huono koronatilanne voi kuitenkin estää leirin järjestämisen tulevana kesänä.

 

Lahjan antaminen kertoo hyväsydämisyydestä. Kun ihmisellä on sydän paikallaan, syntyy halu auttaa.

Katri Tuomiharju

 

Tuomiharju ajattelee kaikista lahjoittajista kauniisti:

– Lahjan antaminen kertoo hyväsydämisyydestä. Kun ihmisellä on sydän paikallaan, syntyy halu auttaa.

Tuomiharju rohkaisee ihmisiä ottamaan häneen yhteyttä, jos mielessä on idea lahjoituksesta lähetystyön hyväksi.

– Oma ehdotuksensa kannattaa kertoa.

Miehille – ja miksi ei myös naisille – Tuomiharju vinkkaa, että Silimukassa on kyselty viime aikoina muun muassa puisten parsimissienien perään.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää