Kiimingin nuorisotyönohjaajat odottavat yhteydenottoja

”Älä jää yksin huolien kanssa”, kannustetaan nuoria. Myös vanhemmat voivat neuvoa nuorta soittamaan nuorisotyöntekijälle, jos vanhemmille on hankala puhua.

Hei nuori! Kaipaatko juttuseuraa? Jonkun, jolle kertoa viimeisimmät vitsit tai huolenaiheet. Tai jututtaako muuten vain? Nuorisotyön tiimi on sinua varten, viesteillään tai soitellaan! Älä jää yksin!

Näin kirjoittivat helmikuun alussa Kiimingin nuorisotyönohjaajat seurakunnan omilla sosiaalisen median kanavillaan.

Ohjaajat helpottivat yhteydenottoa jakamalla viestissä omat puhelinnumeronsa. Nuorisotyön terveiset näkyivät myös Facebookissa, josta nuorison sanotaan paenneen jo vuosia sitten.

Terveiset tulivat myös koteihin vanhemmille

Nuorisotyönohjaaja Jii-Pee Nyyssösen mukaan kaikki mediat olivat tasapuolisesti käytössä, jotta myös nuorten vanhemmat huomaisivat rohkaisun yhteydenottoon.

– Haluamme, että vanhemmat ja myös muut aikuiset nuorten lähellä tietävät, millaista tukea seurakunnan nuorisotyö tarjoaa, jos ”seinät tuntuvat kaatuvan päälle”.

– Perheessä saatetaan nähdä oman nuoren keskustelutarve, mutta teinille vanhemmat eivät aina ole helpoimpia keskustelukumppaneita. Siksi on hyvä tietää, että nuori voi viestitellä meille.

– Meihin voi ottaa yhteyttä ja kertoa kuulumisensa eikä asian tarvitse välttämättä olla aina niin kauhean vakava.

Ota yhteyttä, älä jää sohvalle

Nyyssönen uskoo, että korona-aika on passivoittanut osaa nuorista. Jos omien ajatuksiensa kanssa on jäänyt pitemmäksi aikaa yksin, kynnys yhteydenottoon kasvaa koko ajan.

– Myös tässä on syy viestillemme. Kotisohvalle ei kannata jäädä pitkäksi aikaa.

Nyyssönen muistuttaa, että kaikki ihmiset ovat pandemian jälkeen samassa veneessä:

– Emme ajattele, että vain nuoret haluavat puhua meille.

Mekin haluamme puhua nuorten kanssa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää