Kirkon keskusteluapu tarjoaa tukea myös kesällä − kenenkään ei tarvitse selviytyä yksin

Jokainen meistä kohtaa elämässään hetkiä, jolloin tuntee olevansa yksin vastoinkäymisten keskellä. Kuitenkaan kenenkään ei ole tarkoitus selvitä yksin, sanoo sielunhoidon asiantuntija Petri Patronen.

Kirkon keskusteluapu tarjoaa tukea ja kuuntelua myös kesällä. Keskusteluapuun voi soittaa, chatata, kirjoittaa nettipäivystäjille tai lähettää kirjepostia.

Viime aikoina yhteydenottojen yleisimpiä keskustelunaiheita ovat olleet ihmissuhteiden ongelmat, henkilökohtainen hyvinvointi ja arjen haasteet.

Kirkon keskusteluavun Palveleva puhelin päivystää joka ilta kello 18−24 ja Palveleva chat päivystää maanantaista perjantaihin kello 16−20.

Palveleva puhelin toimii numerossa 0400 221 180

Palvelevaan nettiin voit kirjoitella milloin vain haluat.

Kirkkohallituksen sielunhoidon asiantuntija Petri Patronen rohkaisee ottamaan yhteyttä eri kanavissa matalalla kynnyksellä:

− Jokainen meistä kohtaa elämässään hetkiä, jolloin tuntee olevansa yksin vastoinkäymisten keskellä. Kuitenkaan kenenkään ei ole tarkoitus selvitä yksin.

− Kirkon keskusteluapu on olemassa juuri siksi, ettei kukaan jäisi yksin hätänsä kanssa. Missä ikinä oletkin ja kuka ikinä oletkin, sinua varten on aina joku, joka kuuntelee ja ymmärtää. Siksi Kirkon keskusteluapu on perustettu, jotta kukaan ei jäisi yksin.

Päivystäjät ovat kirkon koulutettuja vapaaehtoisia tai työntekijöitä eri puolilla Suomea.

Keskustelut ovat aina luottamuksellisia ja nimettömiä.

Yhteyttä ottaaksesi sinulla ei tarvitse olla akuuttia hätää, vaan voit hyvin ottaa yhteyttä myös silloin, kun vain tarvitset jonkun jolle puhua.

Kirkon keskusteluapu viettää tänä vuonna 60-vuotissyntymäpäiviään.

Soittajien numerot eivät välity keskusteluavun päivystäjille eivätkä näy järjestelmissä. Käydyistä keskusteluista tilastoidaan vain yleisluontoisia asioita, kuten keskustelun pääasialliset aihepiirit ja puheluiden kestot.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää