Kirkon ruuhka-aika joululaulutilaisuuksineen lähestyy, koronapassistakin puhutaan

Seurakunnissa odotetaan suosittujen joulunalustilaisuuksien alkamista seuraamalla tarkasti viranomaisten koronaohjeistuksia.

maski tilaisuus suositus

Oulun seurakunnat seuraavat tällä hetkellä erityisen tarkasti kaupungin johtoryhmän koronaohjeistuksia. Viranomaisohjeita tutkaillaan huolellisesti muuallakin, sillä joulunalusaika on seurakunnissa kiireistä joululaulutilaisuuksineen ja puurojuhlineen.

Kirkon ruuhka-aikaan valmistaudutaan tällä hetkellä maskiohjeistuksilla, jotka korostavat erityisesti rokottamattomien vastuuta käyttää kasvomaskia yleisötilaisuuksissa.

Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tämänhetkinen suositus painottaa maskin käyttämisen tärkeyttä henkilöillä, joilla ei ole täyttä rokotesarjaa.

Maskin käyttöä suositellaan aina julkisissa sisätiloissa liikuttaessa.

Myös rokotettujen henkilöiden suositellaan käyttävän maskia oman harkinnan mukaan julkisissa sisätiloissa, joissa on pidemmän aikaa paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Voimassa ovat korona-ajan yleiset turvallisuusohjeet hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Seurakunnissa halutaan huolehtia tarkasti asianmukaisista turvaväleistä.

Oulun tuomiokapitulin maanantaisen tiedotteen mukaan Kauneimmat joululaulut -tilaisuus voidaan tulkita yleisötilaisuudeksi, jossa koronapassin käyttö on mahdollista. Jos seurakunta ottaa passin käyttöön, siitä ilmoiteaan etukäteen kirkollisissa ilmoituksissa ja seurakunnan verkkosivuilla. Seurakuntien haasteena on varata riittävästi henkilökuntaa tarkastamaan koronapassi ovilla.

Kotimaan maanantaisen uutisen mukaan Varsinais-Suomen seura­kunnissa koronapassi tulee käyttöön konserteissa, mutta ei jumalan­palveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa. Ratkaisua edelsi Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätös, jonka mukaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella  yli 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ottamalla käyttöön koronapassin.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää